Akaa-Volley sai vieraskentiltä vain yhden sarjapisteen

Lentopallon 1-ylempi jatkosarja jatkui viikonloppuna Akaa-Volleyn osalta kahdella vieraspelillä Pohjanmaalla. Lauantaina kohdattiin Kuortaneen Urheiluopiston joukkue eli nuorten miesten maajoukkueryhmä ja sunnuntaiksi jatkettiin matkaa Kalajoelle, missä kohdattiin Särkät Volley. Pohjanmaan kierrokselta oli kotiin tuomisina kaksi tappiota ja yksi sarjapiste.

Kuortane rökitti Akaa-Volleytä 3–1 (25–15, 21–25, 25–20, 25–16) ja Särkät Volley 3–2 (25–19, 25–13, 18–25, 20–25, 15–11).

– Lauantain esityksemme oli sanalla sanoen ponneton. Latautuminen peliin näytti epäonnistuneen täysin emmekä päässeet oikein missään vaiheessa peliin mukaan. Kuortaneen pojat harjoittelevat yhdessä päivittäin ja se näkyi heillä virheettömänä peliesityksenä. He yleensä kevääksi saavatkin pelinsä hyvään malliin ja joukkue hitsautuu runsaan yhdessäolon aikana kuin itsestään yhteen. Lisäksi urheilukeskuksen ”kaarihalli” on perinteisesti ollut vastustajille paha paikka pelata, analysoi lauantain peliä Akaan valmentaja Risto Lahti.

Kuortane-pelin ainoa tasonsa säilyttänyt akaalaispeluri oli Jimmy Hernandez teholukemilla 17/+10.

Lauantai-iltana joukkue siirtyi vielä Kalajoelle, missä sunnuntain alkuillan pelissä kohdattiin Särkät Volley. Särkät aloitti vahvasti ja näytti parin erän jälkeen menevän menojaan. Akaan miehistö kaivoi kuitenkin viikonlopun kadoksissa olleen peli-ilmeen esiin ja taisteli tosissaan ottelun voitosta.

­– Kolme viimeistä erää oli sitä meidän parasta lentopalloa, mitä me olemme viime peleissä pystyneet esittämään. Vaikka toinenkin peli päättyi tappioon, jäi siitä jo hyvä maku suuhun. Särkät oli sunnuntaina juuri tuon verran parempia ja ansaitsivat voittonsa. Tästä on hyvä jatkaa kohti jatkosarjan viimeistä tuplaviikonloppua, pohjusti Lahti tulevaa.

Sunnuntaina viimeisissä kolmessa erässä hyökkäyspäässä tuli tasaisesti onnistumisia Hernandezin lisäksi myös Adjete Agnitheylle, Matti Ollikaiselle sekä Lauri Kurjelle.

Akaa-Volleyn pelit jatkuvat lauantaina vieraspelillä Kyyjärven Kykyä vastaan. Sunnuntaina 9.2. ylemmän jatkosarjan päätöskamppailu pelataan Toijalan Monitoimihallilla ja vastaan saapuu Kuortane. Tulevan viikonlopun aikana selviää nousukarsinnan puolivälieräparit ja niiden kotiedut. Panokset siis kovenevat, ja pisteitä tarvitaan. Sunnuntain kotipeli alkaa kello 19.

Sarjaa johtaa Mikkelin Passarit, toisena on Särkät Volley ja kolmantena Akaa Volley.