Akaan reserviläisyhdistykset jälleen asialla

Sotilastaidot ajan tasalle koulutuspäivässä

Akaalaisilla reserviläisillä on mahdollisuus päivittää sotilastaitojaan Parolan panssariprikaatissa lauantaina 8.3. järjestettävässä koulutuspäivässä. Toijalan Seudun Reserviupseerikerhon ja Toijalan seudun reserviläisten tilaaman koulutuksen järjestää Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK. Osanottaja saa koulutuksesta yhden kertausharjoituspäivän.

Sotilaan taidot II -kurssilla harjoitellaan jokaisen sotilaalle tarpeellisia perustaitoja viidellä eri rastilla. Päivän aiheita ovat viestikalusto ja viestitysharjoitus, kulunvalvonta maastossa, ilmatorjuntasimulaattori ja rynnäkkökiväärilaserammunta, käskynantoharjoitus sekä miinankäsittelyyn liittyvä pioneerirasti.

Koulutus on jatkoa vuosi sitten maaliskuussa panssariprikaatissa järjestetylle Sotilaan taidot I -kurssille, johon osallistui 35 reserviläistä. Koulutuspäivä sopii myös ensikertalaisille.

– Tämänvuotinen koulutuspäivä on samantyyppinen kuin viime vuonna järjestetty, mutta rasteilla on täysin eri aiheet, joten päällekkäisyyttä ei ole. Toisaalta aiheet ovat perusasioita, joten kurssille voi tulla, vaikka ei olisi ollut ykkösellä eikä muillakaan kursseilla, kertovat Toijalan Seudun Reserviupseerikerhon koulutusupseeri Jukka Yrjölä ja Toijalan seudun reserviläisten varapuheenjohtaja Ossi Reini.

Koulutuspäivä alkaa kello 8.30 ja päättyy viimeistään kello 18. Osa koulutuksesta tapahtuu sisätiloissa, osa ulkona maastossa. Osanottajat saavat päiväksi käyttöönsä panssariprikaatista armeijan vihreät maastopuvut.

Kouluttajina toimivat MPK:n aktiivit, ja osa heistä on Akaasta. Jukka Yrjölä toimii kurssinjohtajana, vääpelinä on Toijalan seudun reserviläisten puheenjohtaja Jarmo Ahonen, varavääpelinä Jouni Ijäs ja kulunvalvontaa maastossa ohjaa Ossi Reini.

Sotamiehestä everstiluutnanttiin

Osallistuminen kurssille ei edellytä reserviläisyhdistysten jäsenyyttä.

– Minimivaatimus on, että on käynyt armeijan. Viime kurssilla ikähaitari oli kaksikymppisestä seitsemänkymppiseen, sotamiehestä everstiluutnanttiin. Osa oli kokeneita konkareita ja osalle se oli ensimmäinen kertausharjoitus. Mukana oli myös useita naisia, Jukka Yrjölä ja Ossi Reini kertovat.

Kertausharjoituspäivien kerryttämisen lisäksi Yrjölän ja Reinin mukaan koulutuspäivä tarjoaa mahdollisuuden oppia uutta ja päivittää vanhoja sotilastaitoja ja -tietoja. Esimerkiksi viestikalustorastilla tutustutaan digitaalisen radion toimintaan.

– Koulutuksella on myös sosiaalinen puoli, pysyy hyvässä porukassa ja tulee uusia tuttavuuksia, he muistuttavat.

Ilmoittautuminen 8.3. järjestettävälle Sotilaan taidot II -kurssille tapahtuu MPK:n nettisivujen kautta osoitteessa www.mpk.fi 27.2. mennessä.

Lisätietoja koulutuspäivästä antavat Jukka Yrjölä (0400 733 766, jukka.yrjola@toika.com) ja Jarmo Ahonen (040 577 4645, jakkeahonen@gmail.com)

21sotilaantaidot0924

Viime vuonna Sotilaan taidot I -kurssilla Ossi Reini esitteli kenttäpuhelimen toimintoja viestirastilla.

21sotilaantaidot0935

Raskas kertasinko oli viime vuoden kurssilla monelle uusi tuttavuus.Kuva: Juuso Hyvärinen.

21sotilaantaidot0933

Joko näkyy vihollinen?

 

Jari Hänninen Viialasta kouluttaa sinkoammuntaa. Kuva Juuso Hyvärinen.

Jari Hänninen Viialasta koulutti viime vuonna sinkoammuntaa. Kuva Juuso Hyvärinen.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?