Akaan Akka odottaa jäidenlähtöä Nahkialanjärvellä

Akaan Akka viedään lauantaina Nahkialanjärven jäälle odottamaan kevään tuloa.

Akaan Akka viedään lauantaina Nahkialanjärven jäälle odottamaan kevään tuloa.

Talvi on vasta tullut, mutta Lions Club Toijala käynnistää jo arvuuttelun, koska jäät lähtevät Nahkialanjärvestä. Jäidenlähtöveikkausta varten leijonat vievät lauantaina 1. helmikuuta Akaan Akan Nahkialanjärven jäälle odottamaan kevään tuloa. Paikka on järven Rapusaarentien rivitalojen puoleisessa päässä.

Jäidenlähtöveikkaus on käynnissä 1.2.–15.3. Arpoja myyvät leijonat, minkä lisäksi veikkaukseen voi osallistua joissainkin toijalalaisissa liikkeissä. Voittaja on se, joka on arvannut oikein Akan uintipäivän. Akan tilanne tarkistetaan iltaisin kello 18.

Nahkialanjärven jäidenlähtöveikkauksen tuoton klubi käyttää nuorten hyväksi Toijalassa. Varsinaisen kohteen leijonat päättävät myöhemmin keväällä.

Kylmäkosken Leijonien jäidenlähtöveikkaus on jokavuotinen perinne Jalannilla. LC Toijalan vastaavaa hanketta vetävä Pentti Kulla toivoo jäidenlähtöveikkauksesta tulevan perinne myös Toijalassa.

– Paikka on mainio ja keskeinen, ja hahmo onnistunut.

Akaan Akaan rungon on rakentanut Markku Tiura, ja sen on puvustanut Anni Tiura.

 

Akaan Akka

Akaan Akka on pitkä, hoikka, sporttinen nainen, valokuvamalliainesta. Hän on huolehtinut kunnostaan hyvin valmistautuessaan tärkeään edustustehtäväänsä kestääkseen tuulet ja tuiskut ulkona seisoessaan. Nahkialanjärven jäältä hän tervehtii iloisesti hymyillen niin akaalaisia kuin kaikkia muitakin. Hän suhtautuu tehtäväänsä niin vakavasti, että on halunnut pukeutua edustavasti pitkään hameeseen ja hattuun. Koska hän on myös moderni, aikaansa seuraava nainen, hän on värjännyt alun perin tyypilliset puotinarun väriset suomalaishiuksensa hieman raflaavammalla värillä. Hän on myös erinomainen uimari, eikä laisinkaan pelkää sukeltaa keväällä hyisen kylmään Nahkialanjärveen, vaan tekee sen ilolla Akaan nuorison hyväksi.

 

Anni Tiura

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?