Viialan Eläkkeensaajat esittää vanhusneuvoloja Viialaan ja Kylmäkoskelle

Juhani Salonen, Seet Saarinen, Martti Packalen, Olavi Grönroos ja Eero Ahola seuraavat peliä.

Viialan Eläkkeensaajien kerhot kokoontuvat Viialan työväentalolla. Perjantaisin ohjelmassa on muun muassa lattiacurlingia. Juhani Salonen, Seet Saarinen, Martti Packalen, Olavi Grönroos ja Eero Ahola seuraavat peliä. Arkistokuva.

Viialan Eläkkeensaajat on huolissaan kaupungin säästötoimien vaikutuksesta vanhusväestön elämänlaatuun ja terveyteen. Eläkkeensaajien hallitus on lähettänyt asiasta kirjeen Akaan kaupunginhallitukselle.  

Yhdistyksen mielestä suunnitelmat Kylmäkosken ja Viialan terveysasemien sulkemisesta hankaloittavat merkittävästi etenkin vanhusväestön palvelujen saantia. Yhdistys ehdottaakin vanhusneuvoloita Viialaan ja Kylmäkoskelle. Vanhusneuvolat tarjoaisivat sairaanhoitajatason palveluita viitenä päivänä viikossa. Se järjestäisi myös muita vanhuspalvelulain edellyttämiä palveluja.

Yhdistyksen mukaan mahdollisen uuden terveyskeskuksen paikka olisi Hirsikangas.

Avustusehtoja pitäisi muuttaa

Viialan Eläkkeensaajat kaipaa muutosta myös kaupungin avustusten jakoon. Yhdistyksen mukaan avustuksia määriteltäessä olisi huomioitava yhdistyksen toiminnan aktiivisuus sekä sen tekemä ennaltaehkäisevä työ esimerkiksi vanhusten liikuttajana. Esimerkiksi Viialan Eläkkeensaajat pyörittää 15 kerhoa.

Yhdistys on huolissaan kaupungin suunnitelmista leikata yhdistysten vuosiavustuksia neljänneksellä eli noin 22 000 eurolla. Eläkkeensaajien mukaan Akaan kaupungin avustukset esimerkiksi eläkeläisyhdistyksille ovat jo viime vuosina olleet Pirkanmaan pienimpiä.

Kaupungin tilat Toijala-keskeisiä

Viialan Eläkkeensaajat puuttuu kirjeessään kaupunginhallitukselle myös yhdistysten käytössä oleviin, Akaan kaupungin omistamiin tiloihin. Eläkkeensaajien mukaan tilat ovat Toijala-keskeisiä. Yhdistys muistuttaa, että Viialassa ei ole Toijalan Sampolaa vastaavaa kokoontumistilaa yhdistyksille.

Viialan Eläkkeensaajat toimii Viialan työväentalossa, josta se maksaa vuokraa 800 euroa vuodessa. Yhdistyksen mukaan kaupungin on pidettävä kunnan eri osat tasa-arvoisina ja kaupungin on huomioitava vuokra avustustenjaossa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?