Purkutyöt alkavat palloiluhallista

Keskustan koulun keittiö ja ruokala siirtyvät Turuntien puolelle

Ennen varsinaisten purkutöiden alkamista monet Keskustan koulun lavuaareista on jo irrotettu ja viety varastoon.

Ennen varsinaisten purkutöiden alkamista monet Keskustan koulun lavuaareista on jo irrotettu ja viety varastoon.

Keskustan koulun peruskorjaus on jo aloitettu poistamalla keittiöstä kaikki koneet. Myös käyttökelpoisia lavuaareja ja wc-pönttöjä on irrotettu ja viety välivarastoon odottamaan peruskorjauksen etenemistä. Muutama vuosi sitten tehdyn keittiöremontin ansiosta samat koneet voidaan ottaa käyttöön uudessa keittiössä.

Koulun keittiö ja ruokala siirtyvät peruskorjauksessa B-siiven toisesta kerroksesta Turuntien suuntaisen A-siiven ensimmäiseen kerrokseen. Niiden tilalle B-siipeen on Akaan teknisen johtajan Antti Kemin mukaan tulossa hallintotilat ja opettajanhuone.

Keittiötä varten A-siiven päähän tehdään maaleikkauksia. Kun keittiö siirtyy sinne ja kulku tulee Turuntien puolelle, saadaan huoltoliikenne toimimaan paremmin.

Keskustan koulun juuri uusitusta keittiöstä on purettu kaikki koneet ja laitteet ja viety välivarastoon odottamaan. Keittiö ja taustalla näkyvä ruokala siirtyyvät peruskorjauksessa toiselle puolelle koulua.

Keskustan koulun juuri uusitusta keittiöstä on purettu kaikki koneet ja laitteet ja viety välivarastoon odottamaan. Keittiö ja taustalla näkyvä ruokala siirtyyvät peruskorjauksessa toiselle puolelle koulua.

– Kun se on myös valmistuskeittiö, mistä lähtee annoksia aika paljon muualle, se liikenne ei ole pihassa. Tämä on aika merkittävä muutos siihen toimintaan. Kun muutkin tilajärjestelyt saadaan päätettyä, tarkistetaan kantavat rakenteet, jotta tilojen jako voidaan tehdä suunnitellusti. Sen jälkeen aloitetaan varsinaisen purku-urakan kilpailuttaminen, Kemi kertoo.

Purkutyöt jaetaan kolmeen osaan, joista ensimmäinen koskee palloiluhallin siipeä. Purkutyöt on tarkoitus saada alkuun helmikuussa.

– Sekin pääty tulee uuteen uskoon. Jatkossa liikuntatiloihin tullaan ulkojalkineissa, laitetaan pukuhuoneissa sisätossut ja siirrytään saliin. Aikaisemmin ulkokengät on riisuttu jo sisääntuloaulassa. Palloiluhallin ulkoasu muuttuu samaan formuun kuin muukin talo, eli seinistä otetaan karaattilevyt pois. Siinä on pikkuisen estetiikkaakin mukana, mutta kyllä se sitä rakenteellisestikin tarvitsee.

Koulussa ja sen ulkopuolella on tehty jo tilapäisiä ratkaisuja, jotta rakennuksen kunto ei entisestään heikkenisi. Pinnan muotoiluilla ja syöksytorvien päihin asennetuilla putkilla on estetty loppuvuoden sateiden ja tämän vuoden sulamisvesien valuminen rakennukseen.

Keskustan koulun juuri uusitusta keittiöstä on purettu kaikki koneet ja laitteet ja viety välivarastoon odottamaan. Keittiö ja ruokala siirtyyvät peruskorjauksessa toiselle puolelle koulua. 4Keskustan koulu4 4Keskustan koulu34Keskustan koulu7 4Keskustan koulu5

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?