Olkkarikirkossa soivat Lasse Mårtensonin gospellaulut

Koko kylän olkkarissa Kylmäkoskella soi ensi sunnuntaina 26.1. kello 17 musiikki Lasse Mårtensonin gospelmessusta Voiko sen sanoa toisinkin?. Gospelmessun tunnetuin laulu lienee Jumala rakastaa maailmaa, joka lauletaan sunnuntaina peräti kahdesti.

”Kuinka kukaan, kukaan rakastaa/voisi kurjaa maailmaa?

Kuinka kukaan koskaan voisi uudistaa pimeyden maailmaa?

Jumala voi aina rakastaa pimeää kurjaa maailmaa.

Hengellään hän voi johdattaa joka päivä meitä.”

Gospelmessu Voiko sen sanoa toisinkin? kohahdutti 1960-luvulla, kun se esitettiin televisiossa. Silloin monet kyselivät perinteisemmän toteutuksen perään, mutta toiset taas olivat sitä mieltä, että juuri tällainen hengellinen musiikki on tuoretta, aitoa ja ennakkoluulotonta julistusta. Mårtenson oli messun säveltäessään kolmikymppinen nuori mies, jonka ideat sävellyksiin syntyivät merellä ”kahden kesken Luojan kanssa omassa henkilökohtaisessa kirkossani”.

Olkkarikirkossa kanttorina toimii Heikki Ali-Löytty ja liturgina kappalainen Riina Saastamoinen. Mukana on myös Koraalikuoro. Koko kylän olkkari tarjoaa kirkkokahvit sanajumalanpalveluksen jälkeen.