Lauri Haavisto jatkaa Akaan Eläkeliiton johdossa

Eläkeliiton Akaan yhdistyksen uusi hallitus: istumassa vasemmalta Milva Salonen ja Annikki Toivonen, takana Tapio Toivonen, Terttu Vaittinen, Lauri Haavisto, Helena Korpela ja Saara Virtanen. Kuvasta puuttuu Riitta Riipinen ja Leila Haavisto. Kuva Leila Haavisto.

Eläkeliiton Akaan yhdistyksen uusi hallitus: istumassa vasemmalta Milva Salonen ja Annikki Toivonen, takana Tapio Toivonen, Terttu Vaittinen, Lauri Haavisto, Helena Korpela ja Saara Virtanen. Kuvasta puuttuu Riitta Riipinen ja Leila Haavisto. Kuva Leila Haavisto.

Eläkeliiton Akaan yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa Lauri Haavisto. Haavisto johtaa yhdistystä kolmatta vuotta.

Hallituksen jäseniä ovat Riitta Riipinen, Tapio Toivonen, Saara Virtanen, Helena Korpela, Leila Haavisto, Milva Salonen, Annikki Toivonen ja Terttu Vaittinen. Syyskokouksen päätöksellä hallituksen jäsenmäärä pieneni kymmenestä kahdeksaan.

Toiminnantarkastajia ovat Taavi Kauranen ja Juhani Nurmo, varalla Pirkko Bartels ja Laila Kiuru. Etelä-Hämeen piirin kokouksissa Eläkeliiton Akaan yhdistystä edustavat Leila Haavisto ja Tapio Toivonen.

Yhdistyksen varapuheenjohtajana jatkaa Tapio Toivonen, sihteerinä, rahastonhoitajana ja tiedottajana Terttu Vaittinen ja matka- ja teatterivastaavana Annikki Toivonen. Opintokerho- ja liikunta-asioita hoitavat Saara Virtanen ja Heikki Laakso, jäsenrekisterivastaavana jatkaa Paula Löytönen. Kotisivuvastaava on Leila Haavisto. Ohjelmatoimikuntaan kuuluu koko hallitus. Pääemäntinä ovat Helena Korpela ja Milva Salonen.

Piirin syyskokouksessa Lauri Haavisto valittiin Etelä-Hämeen piirin piirihallitukseen. Hän on myös Etelä-Hämeen piirin varajäsen liittovaltuustoon.

Eläkeliiton Akaan yhdistyksen toiminta jatkuu vilkkaana ja monipuolisena. Yhdistyksen periaatteena on, että jokainen löytää itselleen sopivaa tietoa, virkistystä ja liikuntaa.

Yhdistyksen sääntöjen mukaan yhdistyksen tarkoituksena on eläkeläisten ja eläketurvaa tarvitsevien henkisten ja aineellisten etujen valvominen sekä heidän sosiaalisen turvallisuutensa ja hyvinvointinsa edistäminen.

Yhdistyksen toiminnassa tärkeitä ovat joka kuukauden neljäntenä torstaina pidettävät MSL:n tukemat luentotilaisuudet. Kaikille avoimiin luentotilaisuuksiin ovat tervetulleita myös yhdistykseen kuulumattomat.

Luennoitsijoina on asiantuntijoita eri aloilta esimerkiksi pankista, seurakunnasta ja terveydenhuollosta. Luentojen aiheet ovat koskeneet muun muassa motivaatiota, sitoutumista, kodin paloturvallisuutta, turvallisuutta parantavia remontteja, luontoa, luontokuvausta ja metsän eläimiä.

Eläkeliiton Akaan yhdistyksen liikuntakerho kokoontuu kaksi kertaa kuukaudessa Toijalan Sampolassa. Lomakeskus Lehmirantaan suuntautuva kolmen päivän loma kesällä kuuluu yhdistyksen perinteisiin. Se toteutetaan joko yksin tai yhdessä naapuriyhdistyksen kanssa.

Virkistykseen kuuluvat myös kesä- ja teatteriretket. Muuta perinteistä ohjelmaa ovat kevätjuhla ja Iloinen liikuntapäivä Saarioismajalla yhdessä Valkeakosken yhdistyksen kanssa. Omiin tilaisuuksiin, kuten kevätjuhlaan ja pikkujouluun, valmistaa ohjelmaa yhdistyksen oma ohjelma- ja lauluryhmä.

Ensimmäisenä adventtisunnuntaina yhdistys tekee kirkkoretken joko oman seurakunnan tai lähiseurakuntien kirkkoihin. Akaalaiset kutsuvat myös muita yhdistyksiä kylään ja käyvät itse kylässä. Yhdistyksen tavoitteena on lisätä yhteistyötä naapuriyhdistysten kanssa muun muassa retkillä, jotta bussit saadaan täyteen osallistujia.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?