Turluiskis

Ai peijoona. Meinasin ens viikon liuskassa hämmentää Akaan mollaussoppaa omalla sanallisella vispilällä minäkin. Älysin kuitenkin selata sosiaalimetijaa ja näin, että siellä oli mielipidettä laidasta toiseen jos minkälaista, omia aivoituksianikin sivuavia.

Miks Kauniainen voitti? No, kun sinne muuttamiseen tarvitaan muutakin kuin muuttoauto: rutkasti rahaa. Muuten Akaassa on kaikkea mitä sielläkin ja lisäks mämmitehdas, tapettimuseo ja vankila. Grani on vielä täysin toisen kaupungin, Espoon, sisällä. Mikä onnenautuuskoto se semmonen on? Ei mikään.

Nyt tietysti valkeekoskilaisetkin ilkkuvat, mutta ei kannattais. Ei oo moottoritietä, ei rautatietä, eikä paskakaan haise ja Hakakin on alemmilla sarjatasoilla. Voipi olla, että koskilaistenkin iso vientituote tulevaisuudessa on vain Saarioisten maksalaatikko, rusinoilla.

Akaalaiset on kyllä fiksua ja ovelaa väkee. Jos ruvettas iltapäivälehtien palstoilla kehuun ja mainostaan omaa kuntaa, niin kohta ois tulijoita pilvin pimmein, ettei itte sekaan sovittais. Toki nyt ois oiva tilaisuus kaupungin päättäjillä ja markkinointiväellä näkyvyyteen. Ei oo mitään väliä, eka tai vika, kunhan ollaan listalla näkyvällä paikalla. Kuten Jari Kurri sanoisi: Lapa jäähän ja nimi lehteen:

Itte lährin työn takia pääkaupunkiseurulle 42 vuotta sitten. Mutta, muutaman ajan viipeellä mää muutan takasin Hämeen helmeen ja Pirkanmaan paratiisiin Akaaseen.

 

Veikko Koppinen