Akaaseen ravattiin Vermossa kaksoisvoitto

Vermon keskiviikkoravien viimeinen lähtö oli akaalaisten juhlaa. Lämminveristen ryhmäajossa, joka oli rajattu enintään neljä tonnia voittaneille Suomessa syntyneille, voiton vei ylivoimaisella ajalla 17,1a Tallipaakari Oy:n omistama Bakels Birdland. Nelivuotiaaksi kääntynyttä oria ajoi sen valmentaja Harri Koivunen. Hevosen omistusoikeuden on vuokrannut viialalaisen Tolvilan kartanon isäntä Jarmo Latvanen. Startti oli orilupaukselle uran seitsemäs ja voitto neljäs.

Harri Koivusen valmentama Bakels Birdland on toijalalaisen kasvattajansa Birdland Teamin tämän kauden tulokkaita. Oripoika ravasi keskiviikkona Vermossa kakkoseksi ennätysajallaan.

Harri Koivusen valmentama ja ajama Bakels Birdland on toijalalaisen kasvattajansa Birdland Teamin viime kauden tulokkaita. Ori voitti keskiviikkona Vermossa lämminveristen ryhmäajon.

Kakkoseksi juoksi akaalaisen Jaana Eskolan omistama ja Markku Niemisen valmentama Aquamarine. Tamma sai ajan 17,5a ja kuittasi palkintorahoja 900 euroa eli puolet siitä, mitä Bakels Birdland sai. Aquamarine on sekin tekemisissä Bakels Birdlandin kasvattaneen Birdland Teamin kanssa; tamman äiti on samojen kasvattajien Opal Birdland.

Joensuussa ravasi kolmosrahat Joelmate, jonka omistaa Akaan kotipaikaksi ilmoittanut Conloco Oy. Yrityksen varsinaiset osoitteet löytyvät sekä Tampereelta että Helsingistä. Conlocon taustalla on muun muassa Veikkauksen urheilupelien tuotepäällikkö Juha-Matti Mäkelä, joka aikoinaan oli osaomistajana Suomessa aloittaneessa ja Ruotsiin myydyssä lähes 200 000 euroa ravanneessa Seabiscuitissa. Joelmatea valmentaa lahtelainen Samuli Innanen. Joelmaten kolmosaika Joensuussa oli 20,1a, mutta ennätys auton takaa on huomattavasti komeampi 13,3a.

Rauli Ala-Karvia

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?