Akaalaisyrityksellä riittää töitä mutta ei tekijöitä

Sisupelti kouluttaa rakennuspeltiseppiä

Sisupelti Oy:n Antti Sistosen mukaan peltitöitä riittäisi, kunhan tekijöitä vain löytyisi.

Sisupelti Oy:n Antti Sistosen mukaan peltitöitä riittäisi, kunhan tekijöitä vain löytyisi.

2sisuspelti2Tipurilla toimiva, peltitöihin erikoistunut Sisupelti on erikoisen ongelman edessä. Töitä olisi, mutta tekijöitä ei tahdo löytyä.

– Meillä on ollut työkkärissä haku päällä moneen otteeseen, mutta se ei ole tuottanut tulosta. Vakavasti ja varteenotettavia tekijöitä ei ole löytynyt, kertoo yrittäjä Antti Sistonen.

Sistosen mukaan tekijäpula johtuu peltiseppäkoulutuksen puutteesta. Käytännössä ammattitaito on opittu vanhemmilta peltisepiltä.

Tekijäpulaa yritetään helpottaa nyt koulutuksella. Sisupelti järjestää yhdessä Pirkanmaan Te-toimiston sekä valtakunnallisen aikuiskoulutuskeskuksen Teakin kanssa rakennuspeltisepän rekrykoulutuksen. Koulutus alkaa helmikuussa, ja se kestää opiskelijan koulutustarpeesta riippuen 20–100 päivää.

– Pääsääntöisesti koulutus on työssä oppimista, Sistonen kuvailee.

Hän kertoo yrityksen valitsevan haastattelujen perusteella koulutukseen kaksi henkilöä, joilla on halua oppia ja joita löytyy kädentaitoja. Rakennus- tai lvi-alan koulutus ja tuntemus katsotaan eduksi. Sistosen mukaan tavoitteena on saada koulutetuista kaivattuja tekijöitä yritykselle. Tällä hetkellä Sisupelti työllistää neljä henkilöä.

Koulutuksesta järjestetään infotilaisuus tiistaina 14.1. kello 18–20 Pirkanmaan Te-toimiston tiloissa Toijalassa. Myös yrityksen edustajat Antti ja Jari Sistonen ovat paikalla vastaamassa kysymyksiin. Lisätietoja koulutuksesta voi kysellä myös Jari Sistoselta numerosta 050 548 3333.

Yritys laajentaa Tipurilla

Taantuma ei näy Sisupelti Oy:n tilauksissa. Puolet asiakkaista on yksityisiä ja toinen puoli rakennusliikkeitä. Pääasiassa asiakkaat ovat sadan kilometrin säteellä Akaasta. Sisupeltiä työllistävät myös akaalaisen talopakettivalmistajan Heimo Hirvosen Helmitalojen peltityöt.

– Hädin tuskin ehditään hoitamaan kaikki, mitä saadaan. Meillä työtilanteeseen vaikuttaa ilmeisesti monipuolisuus. Lisäksi tämä on niin spesiaaliala ja tekijöitä vähän, Antti Sistonen arvioi.

Sisupelti tekee parhaillaan mittavaa investointia, kun se laajentaa halliaan Tipurilla ja uusii täysin konekantansa. Kaivattua uutta tilaa on tulossa noin 260 neliön verran. Tontin rakennusoikeudesta on käytetty nyt jokainen neliö.

– Vanha puoli jää varastoksi ja uusi puoli tulee tuotannon käyttöön. Laajentamalla saamme nopeutettua tuotantoa. Hyvällä kalustolla tavaraa tulee paljon nopeammin ja tuotevalikoima laajenee, Antti Sistonen kertoo.

Sistonen arvioi, että vanhan hallin yhteyteen tuleva laajennus valmistuu kevään aikana ja tuotantokäytössä se on aikaisintaan puolen vuoden päästä, kun konekanta on uusittu.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?