Kari Sulander Viialan Eläkeläisten johtoon

Timo Heino (seisomassa oik.) antaa puheenjohtajan nuijan seuraajalleen Kari Sulanderille. Istumassa taloudenhoitaja Liisa Haapalehto (vas.), ja sihteeri Pirkko Sulander. Kuva Tuomo Huhtala.
Timo Heino (seisomassa oik.) antaa puheenjohtajan nuijan seuraajalleen Kari Sulanderille. Istumassa taloudenhoitaja Liisa Haapalehto (vas.), ja sihteeri Pirkko Sulander. Kuva Tuomo Huhtala.

Viialan Eläkeläiset ry:n toiminta laajeni viime kesänä yllättäen uudella kerholla. Vanhainkodilla olevat kuntoilulaitteet haluttiin saada tehokäyttöön. Kuntohoitaja Jaana Rengon järjestämälle vertaisveturikurssille osallistui kaksi yhdistyksen jäsentä, ja elokuun alusta on voima- ja tasapainokerho kokoontunut maanantaisin kehittämään vanhenemisen myötä heikkenemään pyrkiviä ominaisuuksiaan. Vanhenemisen lisäksi myös monet sairaudet heikentävät lihaksia, joten monilla ikääntyneillä on kaksikin syytä tehdä kaikki mahdollinen kuntonsa säilyttämiseksi ja jopa parantamiseksi.

Syyskokous valitsi yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi Kari Sulanderin. Varapuheenjohtajaksi valittiin pitkään puheenjohtajana toiminut Timo Heino. Toiminnantarkastajiksi valittiin Pekka Renfors ja Marjatta Kivi, varalle Liisa Lehtimäki ja Heikki Hietala.

Vuoden 2014 johtokuntaan kuuluvat puheenjohtaja Kari Sulander, varapuheenjohtaja/matkavastaava Timo Heino sekä varsinaiset jäsenet Liisa Haapalehto (taloudenhoitaja), Pirkko Sulander (sihteeri), Allan Heino (liikuntavastaava), Tuomo Huhtala (tiedottaja / opintovastaava) ja Raija Nurminen (jäsensihteeri), Pirkko Halonen, Raili Huhtala, Terttu Laaksonen, Anja Mäkelä ja Paula Toivola. Varajäseniä ovat Kaarina Heino ja Eeva Rantala (ulkomaamatkavastaava).

Eläkeläiset ry:n Pirkanmaan aluejärjestön kokousedustajat ovat Kari Sulander ja Timo Heino, varalle valittiin Tuomo Huhtala ja Anja Mäkelä. Aluetoimikuntaan kuuluu Kari Sulander, varalla Timo Heino. Akaan vanhusneuvoston jäsen toimikautena 2013–2016 on Tuomo Huhtala, varalla Kari Sulander. Vanhusten vuokratalo Luhtirinteen kokousedustajiksi valittiin Allan Heino ja Heikki Hietala.

Järjestäytymiskokouksessaan johtokunta valitsi muun muassa seuraavat kerho-ohjaajat: laulu- ja tiistaikerhot Anja Mäkelä, askartelukerho Raija Nurminen ja Raili Huhtala, voima- ja tasapainokerho Allan Heino ja Tuomo Huhtala, bocciakerho Allan Heino.

 

Tuomo Huhtala