Toijalan Eläinlääkäriasema toimii varapaikkana

Pirkanmaan pieneläinpäivystys siirtyi Univetille

Eläinlääkäriketju Univet vastaa 1.1.2014 alkaen Tampereen kaupungin ja lukuisten muiden Pirkanmaan kuntien pieneläinpäivystyksestä. PIRTEVA-alueen eli Pirkkalan, Nokian, Ylöjärven, Lempäälän, Vesilahden ja Hämeenkyrön lisäksi myös Akaa ja Valkeakoski kuuluvat Univetin päivystysalueeseen.

Päivystysvastuu jaetaan Univetin Tampereen Eläinlääkäriaseman ja Toijalan Eläinlääkäriaseman sekä Hattulan Eläinsairaalan kesken. Hattulan Eläinsairaala on päivystänyt vuorokauden ympäri, vuoden jokaisena päivänä jo maaliskuusta 2011 asti.

– Hattula on Suomen ainoa yksityinen eläinsairaala, joten alueella pystytään hoitamaan vaativimmatkin toimenpiteet ja leikkaukset. Eläinsairaalaa on laajennettu, veripankin käyttöönotto on valmistumassa ja myös Tampereelle on hankittu muun muassa tähystyslaitteistoa ja uusi ultralaite, toteaa Univetin aluepäällikkö Jukka Toivanen.

Tampereen toimipiste päivystää arkisin kello 15–22 ja Hattulan Eläinsairaala öisin kello 22–8, arkipyhinä ja viikonloppuina. Toijala toimii tarvittaessa varapaikkana.

Univetin toimitusjohtaja Pekka Happonen kertoo, että Toijalan Eläinlääkäriaseman käytön määrä selviää alkuvuoden aikana, kun tiedetään, mistä päin ja kuinka paljon asiakasvirtaa Toijalaan päin tulee. Akaalaiset voivat käyttää oman paikkakunnan päivystystä mahdollisuuksien mukaan.

– Akaassa on tietyt päivystysajat, jonka puitteissa päivystystä tehdään. Totta kai asiakkaan kannalta se mikä on lähinnä, on luonnollisin asema käydä hoitoa saamassa. Jos hoitotarve on sitä luokkaa, että tarvitaan isompaa operaatiota, sitä kanavoidaan niihin toimipisteisiin, jossa pystytään hoitamaan vaikeampiakin tapauksia, Happonen kertoo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?