Syyskausi Futsal-liigassa päättyi vierasvoittoon

Jussi Nyström Veikkojen tehomiehenä

Kylmäkosken Veikot päätti Futsal-liigan syyskierroksen maukkaaseen vierasvoittoon. Lauantaina joulukuun 21. päivänä vierailu Somero Forssan vieraana Somerolla tuotti jatkoajalla 5–6-voiton.

Voitto oli makea ja ensimmäinen SoFo:sta liigassa. Viime kauden pelit SoFo vei 8-1 ja 6-3. Nytkin kotijoukkue hallitsi pelin alkua johtaen ekan kympin jälkeen 2–0.

Vesa Pajula toi maalillaan Veikot peliin mukaan. Kun Jussi Nyström ja Kim Lingman kävivät vuorollaan pistämään pallon pussiin, mentiin tauolle vierasjohdossa 2–3. SoFo antoi varoituksia vastaiskuistaan avausjaksolla, ja joukkue pystyi rankaisemaan samalla tavalla toisella jaksollakin. Vain 1.46 oli toinen jakso vanhentunut, kun kotijoukkue oli taas kuskin paikalla maalein 4–3.

Yksi ottelun hahmoista, Jussi Nyström, oli seuraavan Veikkojen maalin tekijä. Syyskauden parhaan pelinsä pelannut Veikkojen Samuli Kaasalainen tasoitti ottelun 5–5:een, ja varsinainen peliaika 40 minuuttia päättyi näihin lukuihin.

Ratkaisua haettiin viiden minuutin jatkoajalla. SoFo:lla kumulatiiviset virheet olivat täynnä, mutta silti joukkueen pelaaja meni rikkomaan Veikko-hyökkääjää. Pallo 10 metrin rangaistuspotkupisteelle, ja pallon taakse Nyström. Jussin pommi ei antanut SoFo:n maalivahdille Jukka Saarelle juurikaan torjuntamahdollisuuksia. Nykysäännöillä jatkoaikaa pelataan viisi minuuttia, vaikka maaleja tehtäisiinkin useita. Nyt tällä yhdellä jatkoaikamaalilla tuli Veikoille ottelusta kaksi pinnaa. SoFo:kin sai pisteen.

Veikot aloittaa vuoden 2014 liigapelit 12.1. Jyväskylässä Kampuksen Dynamon vieraana. Lauantaina 18. tammikuuta tulee Toijalan Monitoimihallille vieraaksi FC Rauma. Peli alkaa kello 15.