Vanhalla hautausmaalla hiljennyttiin joulun odotukseen

Jouluntulen vietettiin tänä vuonna Toijalassa varsin vähälumisessa kelissä. Kuva: Jari Hänninen

Jouluntulen vietettiin tänä vuonna Toijalassa varsin vähälumisessa kelissä. Kuva: Jari Hänninen

Toijalan Seudun Reserviläisten Jouluntulet-tapahtuma järjestettiin torstai-iltana 12. joulukuuta. Paikkana oli tällä kertaa Akaan seurakunnan vanha hautausmaa aivan kaupungin keskustassa. Seurakunnan vs. kirkkoherra Ensio Partanen sekä kanttori Juha Salmesvuori toivat seurakunnan terveiset tapahtumaan. Joulunajan hiljentymistilaisuuteen saapui nelisenkymmentä henkilöä. Seppo Valkama tulkitsi Juho Kusti Paasikiven rukouksen sotilaalle jouluna 1939.

Päivän aikana saapunut vesisade vei lumipeitteen hautausmaalta, mikä hivenen lannisti tunnelmaa. Lämpimät jouluglögit ja piparkakut nautittiin SPR Toijalan osaston toimitilassa Sykkeellä hautausmaan vieressä. Jouluntulet-tapahtuman järjestivät Toijalassa Toijalan Seudun Reserviläiset, Akaan seurakunta sekä Suomen Punaisen Ristin Toijalan osasto.

 

Jari Hänninen

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?