Kahvila Minna tarjoaa keittolounasta ja konditoriatuotteita

Suurinta osaa Kahvila Minnan tarjonnassa näyttelevät Oriveden Leipomon tuotteet.
Suurinta osaa Kahvila Minnan tarjonnassa näyttelevät Oriveden Leipomon tuotteet.

Akaalainen Minna Salonen on monelle ruokailijalle tuttu muun muassa Viialan Leipomon kahvilasta, omasta Rosamunda-ravintolasta ja ympyrätalon Ali Baban keittiöstä. Jo Rosamundaa perustaessaan Salosella oli idea, joka toteutui viime kuussa samassa osoitteessa Pätsiniementien varrella.

– Kun lähdin Viialan-myymälästä, tämä oli alkuperäinen idea. Pullamyymälä, jossa voisi olla keitto- ja salaattilounas. Silloin näihin tiloihin tuli kuitenkin Osuuspankki oman remontin ajaksi.

Ennen Kahvila Minnan perustamista Salonen oli vuoden verran töissä Tampereen Kaukajärvellä Oriveden Leipomon lounas-kahvilassa. Kerran yrittäjä, aina yrittäjä -ajatus painoi kuitenkin takaraivossa. Akaaseen veti myös Toijalassa, Salosen vieressä asuva oma äiti, jonka omaishoitaja tytär on.

– Kesällä aloin ajatella uuden paikan avaamista ja kävin katsomassa muitakin tiloja. Tähän oli mukava tulla, koska tulin vähän kuin kotiin. Täällä on minun vanhat kalusteetkin.

Kaukajärveltä tarttuivat mukaan Oriveden Leipomon tuotteet, joita on Salosen mukaan saanut Akaassa vain satunnaisesti Toijalan Abc:ltä. Kahvila Minnassa valikoimaan kuuluvat niin viinerit, pullat, pitkot ja pasteijat kuin leivät, sämpylät, kääretortut ja kakut, joita voi tilata myös kotiin.

Lounaspuolella on tarjolla sekä ruokaisampia että kevyempiä keittoja ja monipuolinen salaattipöytä.

– Kyllähän Toijalassa ruokailijoita riittää. Minun asiakaskunansani on paljon niitä, jotka ovat tottuneet käymään minun paikoissani. Tällä tarjonnalla olen ihan oma lajini tällä hetkellä, Minna Salonen määrittelee.

Suurinta osaa Kahvila Minnan tarjonnassa näyttelevät Oriveden Leipomon tuotteet.