Itsenäisyyspäivä Viialassa

Kaupungin säästökampanjasta huolimatta vietettiin Viialassa itsenäisen Suomen tärkeintä juhlapäivää, itsenäisyyspäivää, perinteisin menoin. Kello 10 alkaneen jumalanpalveluksen aikana esiintyi kirkkokuoro, kuultiin partiolaisten raamatunlukua ja yhteislaulua sekä seurattiin uusien sudenpentujen ja partiolaisten lupaustilaisuutta.

Jumalanpalveluksen jälkeen siirryttiin kulkueena Suomen lipun jäljessä sankarihaudoille. Siellä muistotilaisuudessa laulettiin virsi 577, Sun kätes, Herra, voimakkaan suo olla turva Suomenmaan.

Juhlapuheen jälkeen  paikkakunnan  sotaveteraanit laskivat sankariristille kuusenhavuseppeleen kunnioittaen kaikkensa antaneiden sankarivainajien muistoa. Näihin perinteisiin tilaisuuksiin osallistui Viialassa toista sataa henkilöä.

Kello 18 partiolaiset kävivät sytyttämässä ulkotulet sankariristille ja veteraanikivelle sekä Aimo Lahden ja talvisotaan lähteneiden muistomerkeille.

Olli Huikuri

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?