Muistokirjoitus

Kuntapoliitikko ja osuusliikemies on poissa

83muistokirjoitusVeijoNieminenUrjalassa, Kylmäkosken Riisikkalassa ja viime vuodet Toijalassa ja Akaassa asunut osastonhoitaja Veijo Nieminen menehtyi isänpäivän aamuna 10.11.2013. Hän oli viime vuodet hoidettavana Jyllin Kodissa Ikaalisissa. Nieminen oli syntynyt 25.3.1923 Forssassa.

Veijo Nieminen työskenteli OTK:n ja E-osuusliikkeen palveluksessa 1940-luvulta eläkkeelle jäämiseensä saakka, pitkään myymälänhoitajana ja työuran viimeiset vuodet maatalousosaston osastonhoitajana.

Hän toimi kunnallisissa ja seudullisissa luottamustehtävissä viidellä eri vuosikymmenellä, aluksi Urjalassa ja paikkakunnan vaihdon jälkeen Kylmäkoskella. Hän toimi Kylmäkosken kunnanvaltuustossa ja useaan otteeseen valtuuston ja kunnanhallituksen varapuheenjohtajana. Hänellä oli myös seurakunnallisia luottamustehtäviä.

Suomen Sosialidemokraattisen Puolueen toimintaan Nieminen osallistui 60 vuoden ajan. Hänelle myönnettiin sekä SDP:n kultainen ansiomerkki että Rafael Paasio -mitali.

Veijo Nieminen osallistui jatkosotaan ja haavoittui Syvärillä. Eläköitymisen jälkeen hän osallistui aktiivisesti sotainvalidijärjestön toimintaan luottamushenkilönä.

Veijo Nieminen harrasti ulkoilua ja metsästystä, ja hän tuki innolla lasten opiskelua ja pöytätennisharrastusta.

Veijo Niemistä jäävät kaipaamaan Eila-puoliso, kuusi lasta, lastenlapset ja lastenlastenlapset.

Pekka ja Risto Nieminen

Kirjoittajat ovat Veijo Niemisen poikia

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?