Ajan hermolla

Ihamäki PauliKovasti pitää vanhan ihmisen nähdä vaivaa pysyäkseen ajan tasalla. Uutiset pöllähtävät yks kaks ja täyttävät ruudut ja lehdet. Pian ne katoavat ja ehkä unohtuvat. Jos haluaa saada kokonaiskuvan ja saada todellista tietoa taustoista päästääkseen edes kinaamaan kunnolla rouvan kanssa, pitää mennä kirjastoon lukemaan lehtiä ja etsiä lähteitä netistä. Sanomalehtien ja aikakausijulkaisujen lukeminen taitaa ainakin nuorisolla hiipua, kun lehtitalot leikkaavat kulujaan ja vähentävät väkeä.

Tässä oli tuoreeltaan myrskytuhoja Suomessa sähkökatkoksineen ja paljon pahempia Filippiineillä. Siellä kokonaisia kaupunkeja huuhtoutui ja kaatui maan tasalle, SPR keräsi avustuksia. Meilläkin marketin aulassa oli keräyspiste vetoisessa kohdassa. Paremmassa paikassa pikkulikat keräsivät tukea kodittomille kissoille samaan aikaan. Nuoruudessani isännättömistä kissoista tehtiin loppukesällä ravunsyöttejä. Ajat ja tavat näköjään ovat ratkaisevasti muuttuneet. Seuraava katastrofi tahtoo unhoittaa liian pian edellisen. Ilmastokokouksista ei tahdo tulla tulosta. Moni on katsonut Silta-sarjaa telkkarista, jonka ainakin YleLeaksin näyttelijät ovat omaksuneet. Siinä ovat ympäristöasiat menneet rikosten puolelle. Onpahan meilläkin Sini Saarela.

Sveitsissä on kansanäänestetty korkeiden palkkojen katosta. Eivät menneet rajoitukset läpi. Meillä on ollut KEVA ja Merja Ailus. Vaaleata rouvaa hiillostettiin oikein kunnolla. Eipä ollut virheitään huomannut. Kaikkeahan ei kannata tunnustaa. Tuo KEVA on aika tuttu, kun se maksaa eläkkeeni. Siksipä se kiinnostaa. Varmaan jatkoa seuraa eli on seurattavaa.

Latvian Riikassa käyn kerran vuodessa ja ostan tuosta Liettuan tavarataloketjusta ehtooeväät. Eivät ole niistä marketeista katot pudonneet. Sinne pitäisi ensi syksynä mennä porukoita viemään. Aika heppoisesti niitä taloja tehdään koti- ja ulkomailla. Meillä jaksetaan kinata hometaloista, kun niitä näköjään riittää. Ennen järjestäjät avasivat välitunneiksi koulujen ikkunat ja mukulat ajettiin pihalle saamaan happea.

Poliisijohto on nyt ollut tapetilla. Sitä olen ihmetellyt jo pitkään, että miksi joka kriisin yhteydessä tuodaan se sisäministeri TV:n haastatteluun. Eihän hän voi maallikkona tietää kaikkea tarpeellista. Miksi ei tuoda alan asiantuntijoita, vai haluaako se täti näkyville? Ei kai kukaan kielivä rikollinen halua itseään kaiken maailman rekistereihin. Nehän tuntuvat vuotavan kuten se Putinin juttukin. Ei pitäisi ajaa liivijengiläisten kanssa motskarilla. Siinä pääsee Suomessa rekisteriin.

Tässä alkavat kohta EU-vaalien taistot. Kovasti on jo nimiä tullut esille. Kaikista en ole kuullutkaan. Pitänee ottaa selvää. Jos EU-kriittiset pääsevät asemiin, voi vain kuvitella, mitä sotkuja tässä tulee. Panivat taas uuden politiikkasarjan telkkariin. Kansa pääsee näyttelijöiden myötä näkemään ajan pelin henkeä.

 

Pauli Ihamäki

Kirjoittaja on entinen Akaan kaupunginjohtaja ja nykyinen eläkeläinen.

Yksi kommentti

  1. annelijaatteenmaki

    Tunnen olevani jälleen niin siunattu avioliittoani, kun tohtori osagiede toi takaisin mieheni, joka erotti minut kanssani hyviä 3 vuorokautta. Olen nimeltä Anneli Jäätteenmäki. Vaikka minulla on suu koko kehossani, ei riitä, että kiitämme tohtori Osagiedea hänen avusta elämässäni.
    Mieheni oli eronnut kanssani 3 kuukautta ja joutunut olemaan tuskissa ja tuskalla ilman häntä. Joten etsin apua kaikkialta, mutta mikään ei onnistunut, ennen kuin tarkoitin tohtori Osagiedea, jonka kanssa otin yhteyttä verkossa. Selitin tilannetta hänelle ja hän lupasi, että aviomieheni tulee takaisin minuun 24–48 tunnin sisällä, sikäli kuin sydämeni silti lyö hänen puolestaan. Uskoin häneen ja hän valmisti loitsun minulle ja mieheni soitti minulle juuri kun tohtori Osagiede sanoi. Hän vetoaa ja sanoi, että hän tarvitsee minut takaisin ja elämme nyt jälleen onnellisina viimeiset 9 kuukautta. Kaikkien siellä lukevien artikkelini, jotka tarvitsevat apua, tulee ottaa yhteyttä häneen … Sähköposti: doctorosagiede75@gmail.com tai whatsapp and viber puhelinnumeroon +2349014523836

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?