Hallinto-oikeus ei tutki hukarilaisten oikaisuvaatimusta koulukyydityksistä

Hämeenlinnan hallinto-oikeus ei tutki Janita Puomilan ja Reetta Ylösen tekemää oikaisuvaatimusosoitusta Akaan koulutuslautakunnan päätöksestä. Hukarilaisten lasten vanhemmat halusivat koulukyydin alueella asuville Keskustan koulua käyville esi- ja alkuopetusikäisille lapsille.

Lautakunta ei kokouksessaan 5. toukokuuta myöntänyt kuljetusta, koska matka on alle viisi kilometriä. Se kumosi kokouksessaan 6. kesäkuuta Puomilan ja Ylösen tekemän oikaisuvaatimuksen asiasta.

Hallinto-oikeus myös kumosi ja poisti koulutuslautakunnan oikaisuvaatimuksesta 6. kesäkuuta tekemän päätöksen. Perusteluna on, että koulutuslautakunnan ei olisi pitänyt ottaa tutkittavakseen oikaisuvaatimusta. Muutosta voi hakea oikaisuvaatimuksella tai kunnallisvalituksella vain päätökseen, joka koskee yksittäisen oppilaan oikeutta maksuttomaan koulukuljetukseen.

Akaan kaupungin koulukuljetusperiaatteiden mukaan kuljetus järjestetään, jos matkan pituus on yli viisi kilometriä. Kolmesta viiteen kilometrin matkoilla otetaan huomioon matkan vaarallisuus, vaikeus ja rasittavuus.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?