Puhti esiintyy Akaan itsenäisyyspäivän juhlassa

Tanssija-laulaja Reetta-Kaisa Ileksen ja muusikko Anne-Mari Kivimäen Puhti-duo esittää Akaan itsenäisyyspäivän juhlassa suomalaiseen kansanperinteeseen pohjautuvaa musiikkiteatteria.
Tanssija-laulaja Reetta-Kaisa Ileksen ja muusikko Anne-Mari Kivimäen Puhti-duo esittää Akaan itsenäisyyspäivän juhlassa suomalaiseen kansanperinteeseen pohjautuvaa musiikkiteatteria.

Suomen 96-vuotista itsenäisyyttä juhlitaan Akaassa perjantaina 6.12. monipuolisin menoin aamusta iltaan. Päivä alkaa kello 9 lipunnostolla Toijalan torilla, josta siirrytään muistotilaisuuteen ja laskemaan seppele sankarihaudalle Toijalan hautausmaalle. Puheen pitää kaupunginhallituksen jäsen Markku Anttila ja musiikista vastaa Toijalan mieskuoro Pekka Löövin johdolla.

Juhlat alkavat Pappilan koululla kello 12 lasten ja nuorten omalla ohjelmalla. Akaan Kulttis-ryhmän juhlassa esiintyy paikallisia lapsia ja nuoria, muun muassa Henna Leisiön johtama muskariryhmä, ToVoLin joukkuevoimisteluryhmät ja Pappilan koulun tiernapojat. Luvassa on myös muita tanssi- ja lauluesityksiä.

Pappilan koululla jatketaan itsenäisyyspäivän pääjuhlan merkeissä kello 15 alkaen. Kahvia on tarjolla jo kello 14 Akaan Seudun Ruskat ry:n toimesta. Tervehdyssanat yleisölle lausuu Akaan kaupungin sivistysjohtaja Jukka Oksa, ja juhlapuhujana on Akaan valtuuston puheenjohtaja Saila Kallioinen.

Tilaisuudessa jaetaan huomionosoitukset akaalaisille toimijoille. Yrittäjäpalkinnon 2013 luovuttaa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jouko Rytkönen ja kulttuuripalkinnon ja Vuoden urheilija -palkinnon saajat julistaa Jukka Oksa. Juhlassa esiintyy maineikas Puhti-duo eli tanssija-laulaja Reetta-Kaisa Iles ja muusikko Anne-Mari Kivimäki, jotka esittävät suomalaiseen kansanperinteeseen pohjautuvaa musiikkiteatteria. Tilaisuus huipentuu Maamme-lauluun.

Pääjuhlaan saapuvia pyydetään kantamaan kunniamerkkejä. Veteraaneille tarjotaan ilmainen kuljetus juhlaan. Ennakkoilmoittautuminen kuljetukseen tarvitaan keskiviikkona 4.12. mennessä numeroon 040 335 3519.