Akaan lukion abit soittavat nuorten puolesta

Ylärivissä vasemmalla Riina Ilottula, Sonja Erkkilä, Kia Jouppila, Lauri Koskela, Aleksanteri Aho, Atte Haavisto, Roosa Huilla ja Marcus Johansson. Alarivissä vasemmalta Henri Nikander, Kasper Paavolainen, Henna Jantunen, Annika Immonen, Juho Kavasto sekä Veera Kurikka. Kuvasta puuttuu Anni Lehtiö. Kuva: Pekka Löövi.

Ylärivissä vasemmalla Riina Ilottula, Sonja Erkkilä, Kia Jouppila, Lauri Koskela, Aleksanteri Aho, Atte Haavisto, Roosa Huilla ja Marcus Johansson. Alarivissä vasemmalta Henri Nikander, Kasper Paavolainen, Henna Jantunen, Annika Immonen, Juho Kavasto sekä Veera Kurikka. Kuvasta puuttuu Anni Lehtiö. Kuva: Pekka Löövi.

Akaan lukion abeista koostuva musiikinryhmä konsertoi nuorten hyväksi Toijalan Kinon salissa tiistaina 10. joulukuuta kello 18. Tapahtuma järjestetään yhdessä vanhempainyhdistyksen kanssa. Konsertin tavoitteena on kerätä rahaa nuorten vapaa-ajanviettomahdollisuuksien parantamiseksi.

Toijalassa toimiva nuorisokahvila Manala sekä Viialan Heaven tarjoavat nuorille päihteettömän illanviettopaikan lauantai-iltaisin. Musiikinryhmäläisten mielestä olisi kuitenkin suotavaa saada heille oleskelupaikka viikon muillekin illoille.

Musiikinopettaja Pekka Löövi on tehnyt jo vuosia ansiokasta työtä nuorten ja musiikin parissa. Pekan innostava ja määrätietoinen opetustyyli on saanut tämänkin ryhmän tekemään parhaansa ja toimimaan yhdessä läpi lukiovuosien. He ovat yhteisen taipaleensa aikana esiintyneet monissa koulun tilaisuuksissa aina remontoidun koulun avajaisista pääsiäiskirkkoon. Idea tulevasta tapahtumasta lähti liikkeelle musiikin 5. kurssilla, jonka aiheena on musiikkiprojekti. Tällä kertaa ryhmä haluaa järjestää kaikille avoimen tapahtuman koulun ulkopuolella.

Alun perin ryhmään kuului kymmenen jäsentä, mutta abivuosi on tuonut tullessaan muutaman uuden tulokkaan. Tämän kokoonpanon lisäksi konsertissa nähdään stand up–koomikko Arttu Järvinen johdattamassa tarinaa kappaleiden ympärillä. Ohjelmistoon on poimittu tunnettuja kappaleita 50-luvulta 2010-luvulle. Esityksessä nähdään paljon eri instrumentteja ja moni ryhmäläinen hallitsee useammankin soittimen. Lähes jokaisella ryhmäläisellä on kuitenkin oma suosikki-instrumenttinsa, jota tulee soitettua useimmissa kappaleissa.

Musiikinryhmäläisten mielestä on mukavaa olla järjestämässä tapahtumaa nuorten hyväksi. Itsekin akaalaisina nuorina ryhmäläiset haluaisivat saada yläkoulu- ja lukioikäisille lisää puuhaa vapaa-ajan ratoksi. – On jännittävää välillä päästä esiintymään muuallakin kuin koulun tilaisuuksissa ja samalla tehdä jotain hyvää, toteaa ryhmän jäsen Annika Immonen.

Saapukaa siis paikalle sankoin joukoin tukemaan nuoria ja kuuntelemaan monipuolista musiikin taitamista. Tapahtumaan ei ole varsinaista pääsymaksua, mutta halutessaan jokainen voi lahjoittaa haluamansa summan hyvään tarkoitukseen. Lisäksi vanhempainyhdistys järjestää paikan päällä kahvitarjoilun, josta voi ostaa pientä purtavaa.

Roosa Huilla ja Annika Immonen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?