Toijalan MLL muuttaa lähemmäs keskustaa

Lapset valtaavat Laaksolan

Konsta Koivisto (vas.), Joakim Ahlberg, Minea Kaukojärvi, Konsta Jokinen, Niilo Peltonen ja Tatu Sundström ovat tutustuneet Laaksolaan tämän syksyn aikana. Suurin osa muista Toijalan MLL:n toimintaan osallistuvista lapsista seuraa perässä ensi vuoden tammikuussa.

Konsta Koivisto (vas.), Joakim Ahlberg, Minea Kaukojärvi, Konsta Jokinen, Niilo Peltonen ja Tatu Sundström ovat tutustuneet Laaksolaan tämän syksyn aikana. Suurin osa muista Toijalan MLL:n toimintaan osallistuvista lapsista seuraa perässä ensi vuoden tammikuussa.

Toijalan MLL muuttaa tammikuun alussa kulttuuritalo Laaksolaan. Tällä hetkellä suurin osa ryhmistä kokoontuu vanhalla Toijalan paloasemalla, jonka Heikki Rissasen Evergold Oy osti Akaan kaupungilta viime kesänä. Rissanen ja MLL tekivät vuokrasopimuksen loppuvuodeksi, mutta ensi vuodelta MLL  ei puheenjohtaja Maria Koivuniemen mukaan voi maksaa Rissasen ehdottamaa vuokraa, sillä varat toiminnan pyörittämiseen hankitaan vapaaehtoisvoimin ja toiminta on voittoa tavoittelematonta. Koivuniemi on erittäin tyytyväinen, että kaupunki avasi Laaksolan ovet.

– Tavoitettavuuden kannalta Laaksola on paras mahdollinen. Olemme lähestyneet kaupunkia vuosien varrella jo monesti, muitakin paikkoja on mietitty, ja viranhaltijat ovat selvittäneet, mikä voisi olla vaihtoehto paloasemalle, Koivuniemi kertoo.

MLL saa käyttöönsä Laaksolan Ryödintien puoleisen päädyn, viereisen kahvilatilan sekä eteistilat ja varastohuoneen. Vuokrasta ei ole vielä sovittu kaupungin kanssa.

– Tosi hienoa, että kaupunki on nähnyt hyödyn, jota meidän toiminnasta on. Lapsiperheet saavat vertaistukea ja viriketoimintaa, joten kyllä meidän palvelut täydentävät kaupungin peruspalveluita. Jos meillä on vastikkeettomat tai mahdollisimman edulliset tilat, meillä on mahdollisuus olla nostamatta maksuja. Paloasema on ollut syrjässä, ja uskon, että Laaksolaan jaksetaan helpommin lähteä, sanoo Maria Koivuniemi.

Toijalan MLL:llä on 13. tammikuuta alkaen Laaksolassa kaksi leikkikouluryhmää, perhekahvila, vauvakahvila ja monikkokerho sekä yhteinen käsityökahvila Toijalan Marttojen kanssa. MLL:n Körökörökerho kokoontuu edelleen Sampolassa.

Maria Koivuniemi jatkaa vuodenvaihteen jälkeen hallituksen jäsenenä. Puheenjohtajaksi Toijalan MLL:n vuosikokous valitsi viime keskiviikkona Niina Venhon, joka on tällä hetkellä varapuheenjohtaja.

Loppuvuoden aikana Toijalan MLL kokoaa käyttäjäryhmiään kertomaan, mikä niille olisi unelmien tila. Ainakin uusia kaappeja Laaksolaan aiotaan hankkia, koska esimerkiksi askartelumateriaaleja on paljon.

– Hirveästi tiloja ei varmaan voi muokata, mutta katsotaan, missä rajoissa voi ajatella lasta ja lapsiperheitä käyttäjänä, Maria Koivuniemi sanoo.

Vauvakahvila on jo Laaksolassa

Toijalan MLL:n vauvakahvila käynnistyi Varmiolan kahvilassa vuonna 2010. Välillä toimintaa pyöritettiin seurakuntatalolla yhdessä Akaan seurakunnan kanssa, ja tämän vuoden syksyllä vauvakahvila muutti Laaksolaan.

Toimintaa vapaaehtoisena vetävän Minna Lappalaisen mukaan paikka on ollut hyvä, sillä moni äiti pääsee paikalle vaunuilla. Isiä ei vauvakahvilassa ole näkynyt, ehkä siksi, että vauvojen ikäsuositus on noin yksi vuotta. Viime torstaina vauvajäsenten ikähaitari oli 2,5–7 kuukautta, ja ympärillä pyöri seuraavaa ikäluokkaa edustavia sisaruksia.

– Tänä syksynä mukana on ollut kuudesta kymmeneen äitiä. Tämä on vertaistukiryhmä vauvaperheille ja raskaana oleville. Juomme kahvia ja juttelemme, mitään ohjattua toimintaa täällä ei ole, Lappalainen kertoo.

Konsta Koivisto (vas.), Joakim Ahlberg, Minea Kaukojärvi, Konsta Jokinen, Niilo Peltonen ja Tatu Sundström ovat tutustuneet Laaksolaan tämän syksyn aikana. Suurin osa muista Toijalan MLL:n toimintaan osallistuvista lapsista seuraa perässä ensi vuoden tammikuussa.
Joakim Ahlberg, Niilo Peltonen ja Konsta Jokinen viihtyvät vauvakahvilassa.

Joakim Ahlberg, Niilo Peltonen ja Konsta Jokinen viihtyvät vauvakahvilassa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?