Kaupunki myy kuljetusliikkeelle hehtaarin alueen läheltä Abc-asemaa

Kuljetusliike suunnittelee toimitilan rakentamista moottoritien tuntumaan Abc-aseman takana olevalle alueelle. Kaavassa se on liike- ja toimistorakennusten sekä ympäristöhäiriötä aiheuttamattomien teollisuusrakennusten aluetta. Kolme pienempää osaa alueesta on vielä asemakaavoittamatonta.

Kuljetusliike suunnittelee toimitilan rakentamista moottoritien tuntumaan Abc-aseman takana olevalle alueelle. Kaavassa se on liike- ja toimistorakennusten sekä ympäristöhäiriötä aiheuttamattomien teollisuusrakennusten aluetta. Kolme pienempää osaa alueesta on vielä asemakaavoittamatonta. Kuva: Akaan kaupunki

Akaan kaupunki on valmis myymään Uudenmaan Kuljetuspalvelu Oy:lle noin hehtaarin alueen Abc-aseman takaa toimitilojen rakentamista varten. Kauppahinnaksi kaupunginhallitus hyväksyi kuljetusliikkeen tarjoaman 50 000 euroa äänin 5–6. Häviölle jäi kaupunginjohtaja Aki Viitasaaren esitys 100 000 euron kauppahinnasta.

Esityksen alueen myymisestä 50 000 eurolla teki Perussuomalaisten Marita Markkula, jota kannatti Susanna Saxberg (kok). Markkula kertoo päätyneensä esitykseen yritysasiamies Risto Rantalan selvityksen jälkeen. Markkulan mukaan vaihtoehtona oli ota tai jätä.

– Minulle tuli sellainen käsitys, että yritys ei suostu isompaan kauppahintaan eli joko suostumme heidän tarjoukseensa tai he vetäytyvät. Minun mielestäni oli parempi vaihtoehto suostua kuin odottaa edelleen, että joku tulee ja tarjoaa enemmän, Markkula perustelee.

Markkulan mukaan erotus tulee takaisin muuta kautta.

– Mahdollisesti paikallisia työllistyy, kun sinne saadaan toimintaa ja rakennetaan hallia. Asia ei ole niin yksioikoinen, että 50 000 olisi kassasta pois. Ei tarvitse paljonkaan työllistyä, kun summa tulee takaisin verotuloina, ja elinkeinoelämä on vilkasta. Se on parempi vaihtoehto kuin tontti kasvaisi koiranputkea.

Markkula muistuttaa, että kaupan ehtona on, että rakentaminen on aloitettava vuoden kuluessa kaupantekohetkestä ja vähintään 1500 neliön tilojen on oltava valmiina vuoden 2016 loppuun mennessä. Jos ostaja luovuttaa alueen rakentamattomana eteenpäin ilman kaupungin suostumusta, joutuu ostaja maksamaan sopimussakon, jonka suuruus on kauppahinta nelinkertaisena.

Kaupunginhallituksessa 50 000 euron kauppahinnan kannalla olivat Markkulan ja Saxbergin lisäksi Markku Anttila (kesk), Eero Lapinleimu (kok), Mari Peräkivi (kesk) ja Jouko Rytkönen (kok). Sadallatuhannella eurolla alueen olisivat myyneet Salla Bister (sd), Hannu Järvinen (sd), Harri Rämö (sd) sekä varajäsenet Antti Maijala (vas), ja Saija Roininen (sd).

Uudenmaan Kuljetuspalvelulla on toimintaa Tampereella ja Helsingissä. Yritys suunnittelee Akaaseen toimitilojaan. Ostotarjouksessaan yritys lupautuu siirtämään kahden omistamansa, yhteensä 80 henkilöä työllistävän kuljetusyrityksen kotipaikat Akaaseen.

– Akaassa houkuttelee paikka. Se on hyvien liikenneyhteyksien varrella. Siinä on myös mahdollisuuksia, mitä se voisi tuoda tulleessaan, kertoo Mika Pärssinen Uudenmaan Kuljetuspalvelu Oy:stä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?