Kantapankin Akaan konttori kohta osa suurpankkia

Suomeen on syntymässä säästöpankki, joka on kooltaan ketjun suurin. Oma Säästöpankki Oy ja Kantasäästöpankki Oy ovat ilmoittaneet yhdistyvänsä keväällä 2014. Nyt tähän joukkoon ovat liittymässä Etelä-Karjalan Säästöpankki ja Suodenniemen Säästöpankki. Toteutuvan fuusion myötä tuleva suurpankki on noin viidesosa koko säästöpankkiryhmästä.

Neljän pankin yhdistymisen taustalla on halu säilyttää päätöksenteko paikallisella tasolla: harjoittaa omaa, itsenäistä pankkiliiketoimintaa, rakentaa palvelujaan ja profiiliaan paikallisesta näkökulmasta paikallisten asiakkaiden ja elinkeinoelämän etuja ajatellen. Pankin kotipaikaksi on valittu Seinäjoki.

Aloitusvaiheessa konttoreita on 38 kappaletta sekä omistettuja tai välitysyhteistyötä tekeviä kiinteistövälityksen konttoreita 17 kappaletta.

Uuden pankin päätoimiseksi hallituksen puheenjohtajaksi nousee Etelä-Karjalan Säästöpankin toimitusjohtaja Jarmo Partanen Lappeenrannasta. Toimitusjohtaja on Pasi Sydänlammi Seinäjoen Oma Säästöpankista. Varatoimitusjohtajia uudessa pankissa tulevat olemaan Tarmo Laine Hämeenlinnan Kantapankista sekä Hannu Valkeapää ja Pekka Ryynänen Lappeenrannasta.

Koska Kantasäästöpankki Oy:n ja Oma Säästöpankki Oy:n välinen tekninen yhdistyminen on vielä kesken, varataan jatkotoimille aikaa 2014 talvikaudelle asti. Jo ennen tätä toimintoja tullaan yhdistämään siltä osin kuin se lainsäädännön mukaan on mahdollista.

Kantapankin Akaan konttori on osa syntyvää suurpankkia.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?