Akaan valtuutetuilla mahdollisuus luopua kokouspalkkioistaan

Akaan kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että valtuutetuille tarjotaan mahdollisuutta luopua kokouspalkkioistaan.  Hallitus esittää, että valtuutetut saisivat seuraavan kokouskutsun mukana ilmoituslomakkeen, jolla halukkaat voisivat ilmoittaa luopuvansa kokouspalkkioista haluamakseen ajaksi. Valtuutetun kokouspalkkio on 66 euroa.

Esitys liittyy perussuomalaisten valtuutettujen Henri Palmin ja Risto Kajannon tekemään valtuustoaloitteeseen. Valtuutetut ehdottivat, että valtuutetut osallistuisivat säästötalkoisiin vuoden 2014 alusta jättämällä nostamatta tammi-, helmi- ja maaliskuun kokouspalkkiot. Aloitteentekijöiden mukaan säästö olisi 8514 euroa, mikä voitaisiin käyttää esimerkiksi lakkautettujen uimahallikuljetusten järjestämiseen.

Aloitteentekijä Henri Palm toivoo, että valtuusto kuitenkin päättäisi luopua kokouspalkkioista yhtenä rintamana. Hän kertoo esittävänsä tätä vielä valtuuston kokouksessa.

– Aloitteen ideanahan oli se, että joko kaikki suostuvat tai sitten ei kukaan. Vapaaehtoisuus ei kuitenkaan pure niin hyvin. Paljon parempi olisi, jos se tulisi 43 kertaa.

Palm sanoo luopuvansa Kajannon kanssa joka tapauksessa kokouspalkkiostaan.

– Ilman muuta me aloitteentekijät luovumme palkkioista. Kun viime valtuuston kokouksessa tuli alakoulusta toive soittimista, olen miettinyt, että oman palkkioni voi antaa vaikka niihin – jos sillä saisi vaikka jonkin huilun, Palm toteaa.

Tälle vuodelle valtuuston kokouspalkkioihin on varattu 36 100 euroa ja myös ensi vuodelle esitetään samaa summaa.

Osana säästötoimia kaupunki lopetti tänä vuonna tuen maksamisen valtuustoryhmille. Myös kokouskahvituksista on luovuttu syyskuun alusta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?