Lakko uhkaa Tampereen postikeskusta

Päiväpostin jakelussa satojen kotitalouksien aukko

Postinjakajat pyrkivät Akaassakin siihen, että sama alue ei jäisi ilman postia perättäisinä päivinä. Keskiviikkoisin ja torstaisin postitta jää useampi sata kotitaloutta.

Postinjakajat pyrkivät Akaassakin siihen, että sama alue ei jäisi ilman postia perättäisinä päivinä. Keskiviikkoisin ja torstaisin postitta jää useampi sata kotitaloutta.

Päiväpostin eli esimerkiksi Akaan Seudun, kirjeiden ja aikakauslehtien jakelussa on edelleen katvealueita Posti- ja logistiikka-alan Unioniin kuuluvien jakajien yli- ja lisätyökiellon vuoksi. Jakeluhäiriöt vaihtelevat Suomessa paikkakunnittain ja alueittain. Joinain päivinä jopa 10 prosenttia kotitalouksista on jäänyt ilman postia. Akaassa postitta jääneitä on ollut enimmillään kuutisen prosenttia kotitalouksista. Se tarkoittaa useita satoja asuntoja.

– Viime viikon keskiviikkona ja torstaina huideltiin kuuden prosentin paikkeilla. Tällä viikolla ollaan varmaan suht samoissa luvuissa. Muutamista sadoista puhutaan, kertoo Itellan Länsi-Suomen aluepäällikkö Timo Honkasalo.

Korvausvaatimuksia Itellalta on turha anoa.

– Tämä on meistä johtumaton force majeure -tilanne, kun ammattiliitto PAU:n kautta on tullut lisä- ja ylityökielto. Täyty tätä tietysti pahoitella. Pyrimme hoitamaan kaikki tilanteet niin hyvin kuin mahdollista. Esimerkiksi verilähetykset ja laboratorionäytteet ovat tilanteen ulkopuolella.

Työntekijäpuolen PAU ja työnantajien PALTA ovat sopimuksettomassa tilassa. Neuvottelut jatkuvat keskiviikkona, mutta Oulun postikeskuksessa alkaa lakko tiistaina kello 16. Mikäli työehtosopimusneuvotteluissa ei synny tulosta, PAU on ilmoittanut myös Tampereen postikeskuksen menevän lakkoon 26.–27.11.

– Jos lakko tulee, Tampereen vaikutusalueella menee lakon jälkeen 2–3 vuorokautta siihen, että pystytään purkamaan tavaramäärä, kertoo Timo Honkasalo.

Jos Tampereella ollaan ensi viikon tiistaina ja keskiviikkona lakossa, kaikki Akaan Seudun tilaajat eivät välttämättä saisi lehteään koko viikkona. Internetissä osoitteessa www.posti.fi julkaistaan valtakunnallinen tilannetiedote joka päivä kello 10 ja kello 16.

Paperilehteä vastaava Akaan Seudun näköislehti on tilaajien luettavissa ilmestymispäivän aamuna kello 6 osoitteessa www.akaanseutu.fi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?