Akaa-Volley otti tuplaviikonlopusta täyden pistepotin

Kuvassa palloa nostaa kahtena päivänä peräkkäin Akaa-Volleyn parhaaksi pelaajaksi valittu, nuori liberolupaus Sakari Liehu. Taustalla  Jimmy Hernandes ja Saku Sinkkonen.Kuva Markku Ruonala
Kuvassa palloa nostaa kahtena päivänä peräkkäin Akaa-Volleyn parhaaksi pelaajaksi valittu, nuori liberolupaus Sakari Liehu. Taustalla
Jimmy Hernandes ja Saku Sinkkonen.Kuva Markku Ruonala

Miesten lentopallon 1-sarja jatkui viikonloppuna Akaa-Volleyn osalta kahdella kotipelillä Toijalan Monitoimihallilla. Lauantaina Akaa-Volley kohtasi sarjajumbo Salpiksen Hollolasta ja sunnuntaina sarjassa toiseksi viimeisenä majailevan HuKin Jyväskylästä. Akaa-Volley oli tyly isäntä ja otti molemmista otteluista täyden pistepotin suoraan 3–0 -lukemin.

Lauantain Salpis-peli aloitettiin vauhdilla. Kapteeni Matti Ollikaisen ensimmäisellä syöttövuorolla siirryttiin 7–0 -johtoon. Verkolla torjuntapeliä hallitsi kotijoukkueen nuori keskitorjuja Rami Rekomaa sekä hakkuri Arttu Löfgren. Löfgren teki myös hyökätessään lähes mitä tahtoi ja erä tuli helposti kotiin lukemin 25–16. Ensimmäisen erän lopulla kuitenkin kotijoukkueen pelitempo alkoi uhkaavasti vaipua vastustajan tasolle ja näin Salpis pääsi peliin mukaan.

Salpis aloitti toisen erän terävämmin ja hallitsi sitä selvästi puolen välin paikkeille. Tuolloin Akaan valmentaja Risto Lahti oli pakotettu kaivamaan vaihtopenkiltä aloittaneet vahvistukset Adjete Agnitheyn ja Jimmy Hernandezin kentälle. Erän loppu taisteltiin tasaväkisesti ja molemmilla joukkueilla oli useita eräpalloja. Viimeiset kaksi palloa voitti kuitenkin kotijoukkue ja toinen erä päätyi lukemiin 33–31.

Kolmas erä oli selvää Akaan hallintaa alusta alkaen. Kymmenen pisteen jälkeen vastustajan selkäranka katkesi lopullisesti ja kotijoukkue lasketteli voittoon erän päättyessä lukemiin 25–17.

Sunnuntain osoitti sarjan tasaisuuden

Sunnuntain pelin alku ei todellakaan näyttänyt siltä, että vastustaja majailisi sarjan toiseksi viimeisenä. Tämä olikin hyvä osoitus siitä, kuinka tasainen 1-sarja tälläkin kaudella on. Vaikka piste-erot sarjataulukossa ovat jo venyneet suuriksi, on taistelu pelikentällä hyvinkin tasaväkistä.

Jyväskylän HuKin miehistö pelasi todella tehokkaasti ja vähillä virheillä ottelun alun. Huki hyökkäsi kovaa erityisesti keskeltä ja kotijoukkueen ollessa jo 8–12-tappiolla valmentaja Risto Lahden oli turvauduttava aikalisään. Aikalisä toi toivottua herätystä kotijoukkueen otteisiin. Adjete nappasi makean torjunnan ja heti perään Hernandez syötti ässän. Nopeasti lukemat olivat kääntyneet Akaan miehistön eduksi ja erä päättyi lopulta selvästi 25–21 kotijoukkueelle.

Toinen erä alkoi akaalaisittain hienosti Lauri Kurjen kahdella ässäsyötöllä, mutta valitettavasti hyvän alun jälkeen alkoi tulla omia virheitä. Omia suoria virheitä tuli Akaan sarakkeeseen toisessa erässä peräti seitsemän kappaletta, mutta siitäkin huolimatta kotijoukkue vei erän nimiinsä lukemin 25–16.

Kolmannessa erässä kotijoukkue näytti jo ottavan helpon voiton, mutta HuKi laittoi vielä kerran kirivaihteen päälle. Vierailijoiden pitkä pisteputki ei kuitenkaan kotijoukkuetta heilauttanut vaan Akaan miehistön kokemus näytti voimansa. Akaa-Volley voitti kolmannen erän 25–19 ja siten viikonlopusta tuli täydet kuusi sarjapistettä.

Vapaa sisäänpääsy seuraavaan kotipeliin

Viikonlopun peleistä oli Akaa-Volleystä poissa monivuotinen luottolibero Lassi Lahti. Nuoresta kaartista liberon tontille istutettiin A-juniori Sakari Liehu. Sakari pelasi varmasti läpi viikonlopun ja molempiin peleihin osui nippu loistavia puolustuksia. Sakari valittiin molemmissa otteluissa kotijoukkueen parhaaksi pelaajaksi.

Seuraavaa kotiottelua joudutaan odottamaan aina joulukuun puoleen väliin asti. Sunnuntaina 15.12. saapuu sarjakärki Mikkelin Passarit vieraaksi Monitoimihallille. Akaan kaupunki tarjoaa kello 13 alkavaan peliin kaikille vapaan sisäänpääsyn.

Harri Ahonen

Sarjataulukko

Suomen Lentopalloliitto Miesten ykkössarja, lohko 2

Mikkelin Passarit             27

Akaa-Volley                       22

Tampereen Kisatoverit 18

Susiraja Volley, Liperi     16

Vantaan Lentopallo          14

Enonkosken Pyrintö         13

Huki Jyväskylä                     2

Salpis                                       2

Viiden kärki on pelannut kymmenen ottelua, Enonkoski ja Salpis yhdeksän ja Huki kahdeksan ottelua.