Ravintolapäivä popauttaa taas Nam Cafen asiakkaiden iloksi

Lauantaina 16.11. vietetään taas kansallista Ravintolapäivää, jolloin kuka tahansa saa laittaa päiväksi pystyyn ravintolan ilman isompia byrokraattisia lupahakemuksia. Akaan seudulla ei juuri ole ollut näitä pop-up kahviloita tai ravintoloita pystyssä, mutta Toijalan Yhteiskoulun 8A-luokan oppilaat ovat olleet innostuneita tästä vapaamuotoisesta kahvilatoiminnasta.

– Meidän luokan Nam Cafe on ollut toiminnassa jo kevään Ravintolapäivänä toukokuussa. Lisää kahvilakokemuksia saimme kesällä Palkinpään puutarhalla ja syksyllä Asuminen Akaassa -tapahtumassa. Näin on saatu herkullisesti myös kasvatettua luokan luokkaretkirahastoa, kertovat oppilaat.

Oppilaat ovat itse ideoineet kahvilaa ja sen tarjontaa aina mainoskylttejä ja hinnastoja myöden.

– Nyt kylmemmillä keleillä haluamme tarjota kahvin ja leivonnaisten lisäksi myös suolaista herkkua ja lämmintä grillimakkaraa sekä itse tehtyjä hod-dogeja.

Luokan onneksi S-Market Toijala lupasi Nam Cafelle toimipaikan Ravintolapäiväksi, joten oppilaat toivottavatkin kaikki tervetulleiksi herkuttelemaan lauantaina Toijalan S-Marketin pihalle kello 9–14.

 

Anttijussi Vikman