Anni Määttä

MOVL on uusi KVG

Määttä_AnniPaluumuuttajanPostiFacebook. Naamakirja. FB. Asia, joka herättää edelleen paljon tunteita. Jotkut ovat heittäytyneet täysillä some-elämään ja käyttävät jouhevasti myös Instagram ja Twitter-palveluita. Facebookissa päivitykset vaihtuvat tiuhasti monta kertaa päivässä ja halutessamme tiedämme, mitä henkilö syö, juo ja miltä hänestä sinä päivänä tuntuu. Varmasti kaikki me mukana olevat voimme tunnistaa käyttäjätyypin.

Negatiivisesti Facebookiin suhtautuvat ihmiset eivät halua tulla mukaan tähän ”tietoverkkoon”, koska uhkana on yksityisyyden menetys ja ikuinen leima bittiavaruuteen, vaikka poistuisikin Facebookista.

Henkilökohtaisen elämäni suhteen olen itse Facebookin käyttäjänä aika maltillinen. Kirjoittelen kuulumisia silloin tällöin ja latailen kuvia harvakseltaan. Mutta yhdessä suhteessa olen koukussa Facebookiin, sillä minulla on intohimo. Se on Facebookissa toimivat kirpputoripalstat. Kuulun näihin suljettuina toimiviin ryhmiin sekä Valkeakosken, Lempäälän että Tampereen alueella, mutta ehdoton suosikkini on MOVL – Akaan alueen Myydään Ostetaan Vaihdetaan ja Lahjoitetaan -palsta.

Tämä palsta toimii siis Facebookissa ja toiminnan onnistumisen kannalta isossa osassa ovat vapaaehtoiset ylläpitäjät, jotka seuraavat kaupankäynnin kulkua ja sääntöjen noudattamista. Niille, joille kyseinen asia on vieras kerrottakoon, että palstalla voi myydä kaikkea leluista ja lastentarvikkeista lasiesineisiin, huonekaluihin ja lemmikkeihin. Siellä voi myös tarjota palveluita, kysyä ohjeita ja mainostaa harrastustoimintaansa.

Olen itse hyvin aktiivinen myyjä, mutta ikävä kyllä mieheni mielestä myös hyvin aktiivinen ostaja. Muuton jälkeen olen tarvinnut kaikenlaista ”härpäkettä” ja totesinkin hänelle, että en eläessäni ole käynyt niin usein Viialassa kuin muutamana kuukautena toijalalaistumiseni jälkeen. Mies puolestaan totesi tähän lakonisesti, että hän taas ei olisi ikinä uskonut tuntevansa Viiala-nimisen paikkakunnan osoitteistoa, tiestöä ja asuinalueita kuin olisi itse syntynyt siellä. Tavaran noutoreissuja on siis ollut joitakin.

Ostamasi tavaran omistaja ei ostostasi noutaessa välttämättä ole kotosalla. Hienoa on, että pienellä paikkakunnalla luottoa löytyy ja esine on jätettynä terassille odottamaan käyntiäsi. Rahat postilaatikkoon ja kaikille jää hyvä mieli. Akaan etu on juuri siinä, että kukaan ei halua tulla leimatuksi varkaana. Voi siis luottaa siihen, että raha vaihtaa automaattisesti omistajaa, kun ostos noudetaan.

Harrastukseni reaalielämässä on käydä kirpputoreilla monta kertaa viikossa ja samaa harrastusta voin siis jatkaa myös läppärilläni kotisohvalla. Toki sitä voisi tehdä myös nettikaupoissa, mutta alempi hinta on iso plussa, kuten myös asiaan olennaisesti liittyvä salapoliisintyö. Mahtava fiilis, kun löytää etsimänsä tuotteen edullisesti!

MOVL on myös yllättävän hieno yhteisöllisyyden muoto. Mikä tahansa kysymys tuntuu saavan vastauksen palstalla. Itse olin hyvin iloinen, kun omien tuplarattaideni kuomun aisa saatiin korjattua toijalalaisen autonkorjaajan avulla. Ilman palstalta saatua vihjettä ei olisi tullut mieleenkään kiikuttaa rattaita kyseiseen paikkaan korjattavaksi – vaikka toisaalta olihan kyseessä yhdenlainen ajoneuvo.

Kaiken kaikkiaan voi todeta, että vaikka Google on kätevä, niin MOVL on hauska- ja paikallinen!

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?