Money talks…??

Nyt ollaan Akaan mainiossa kaupungissa vakavien asioiden äärellä. Päätöksen alla on ehkä tämän valtuustokauden merkittävin päätös. Saattaa olla, että tämä on koko Akaan kaupungin valtuuston viimeinen merkittävä päätös, sillä suunta on kohti kimppaa Valkeakoskin kanssa. Seuraava vääntö on ilmeisesti uuden cityn nimestä, mihin olen jo ehdottanut nimeä Vakaa. Siinä mukavasti samoja kirjaimia alkupäästä asti.

No niin, varsinaiseen asiaan. Nyt on ylimmän päätösvallan vaakakupissa kylmä raha tai lasten terve tulevaisuus. Minua henkilökohtaisesti huolettaa se mahdoton kiire millä ollaan päätöshetkeä runnomassa läpi. Eikös Hämeessä olla hitaita vai onko sekin katoavaa kansanperinnettä.

Nyt pitäisi pystyä luomaan ajatuskuva pitkälle tulevaisuuteen. Jos Viialan Keskustan koulu saneerataan opetushallituksen ohjeistuksen mukaisesti, niin se ei todellakaan ole halpaa lystiä. Pystyvätkö virkamiehet vakuuttamaan, että lakia pystytään noudattamaan jatkossakin? Laissa lukee tällä viisiin: ”Terveydensuojelulain 26 §:n mukaan asunnon ja muun sisätilan sisäilman puhtauden, lämpötilan, kosteuden, melun, ilmanvaihdon, valon, säteilyn ja muiden vastaavien olosuhteiden tulee olla sellaiset, ettei niistä aiheudu asunnossa tai sisäilmassa oleskeleville terveyshaittaa. Lain mukaan asunnossa ja muussa oleskelutilassa ei saa olla mm. mikrobeja siinä määrin, että niistä aiheutuu terveyshaittaa. Terveyshaitalla tarkoitetaan ihmisessä todettavaa sairautta, muuta terveydenhäiriötä tai sellaisen tekijän tai olosuhteen esiintymistä, joka voi vähentää väestön tai yksilön elinympäristön terveellisyyttä.”

Aika on tiukat vaatimukset, joten mainiot Akaan virkahenkilöt pystyttekö händy pumpulla vakuuttamaan Akaan kaupunkilaisille ja varsinkin oletetun saneerauskohteen tuleville käyttäjille, että lakia tullaan noudattamaan myös tulevaisuudessa?

Tällä hetkellä, jos olen oikein ymmärtänyt Akaan valtuuston valtapuolueet (SDP, KOK) ovat valmiita ottamaan tämän riskin, että saneeraus taatusti onnistuu täydellisesti ja innokkaat koululaiset pääsevät ahkeroimaan tiloihin hymyssä suin.

Ei käy kateeksi uutta teknisen toimen johtajaa Antti Kemiä, jonka leveille harteille on asetettu kyseisten puolueiden luottamus.

Akaan Viialan koulun käyttäjien vanhemmat luottavat kaupungin äänestyksellä valittuihin luottamushenkilöihin. Olemmeko luottamuksen arvoisia niin sehän selviää, kun äänestetään Viialan koulun kohtalosta Akaan valtuustossa. Toivottavasti meillä valtuutetuilla on kykyä miettiä asia kokonaisvaltaisesti, ennen kuin tehdään hätiköityjä päätöksiä, mistä joutuu kärsimään ihmiset, jotka ovat meihin luottaneet osallistumalla Akaan kunnallisvaaleihin syksyllä 2012.

Vastuunkanto ei ole suinkaan helppoa hommaa eikä sen kuulu ollakaan. Siksi on syytä syvällisesti miettiä päätöksen vaikutusta nuorisomme hyvinvointiin. Joka asiassa emme voi säästää ja tämä on yksi niistä.

Huolestunein terveisin

Henri Palm(ps)

Risto Kajanto, Akaan Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?