Keskustan koulu

Näen Keskustan koulun peruskorjauksen suurena riskinä oppilaiden ja henkilöstön terveyden kannalta. Jos lapset oppitaipaleensa alussa altistuvat ja sairastuvat, he saavat loppuelämänsä kärsiä tästä. Onko se riski oikeasti 7 miljoonan säästämisen arvoinen vai tuleeko riski moninkertaisena takaisin maksettavaksi? Voiko olettaa että peruskorjauksen myötä sisäilmaongelmasta päästään todella eroon vai käykö kuten Lahdessa, että muutaman vuoden päästä pitää koko koulu repiä alas ja aloittaa alusta. Meneekö todella raha turvallisuuden ja terveyden edelle? Kuka haluaa ottaa vastuun mahdollisesti satojen lasten sairastumisesta?

Toinen asia. Perusopetuksessa tarkoitus on opettaa ja kasvattaa lapsia toimimaan tulevaisuuden yhteiskunnassa. Opetuksessa siirrytään yhä enenevissä määrin kohti joustavia opetusratkaisuja. Tulevaisuuden koulussa oppiminen on yhteistoiminnallista, joustavaa ja aktiivista. Tilojen ja muiden järjestelyjen pitää pystyä mahdollistamaan tällaiset toimintamallit. Pystyykö vuonna -52 vuonna rakennettu koulu tarjoamaan sitä edes peruskorjattuna? Näkisin että ei.

 

Sari Slawuta (sd)

Valkeakoski

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?