Akaan Aatami, herätys 2000-luvulle !

Kiitos Akaan Aatami ehkä huumoriksi tarkoitetusta pakinastasi tässä paikallisessa mainiossa aviisissa 30.10.2013. Välittömästi alkaa ainakin Kajannon pojalla hyymörintaju kärsiä inflaatiota, jos aletaan halveksia avointa demokratiaa. Vajaan vuoden kunnallispolitiikan kokemuksella uskaltaisin väittää, että Aatami löi vasaralla sormeensa pahemman kerran. Kuviteltu astalo napsahti Kokoomuksen perinteisen ”Toijalalaisen politiikan” keskiöön. Akateemiseen elitismiin taipuvaiset Akaan valtuutetut hoitavat kaupungin asiat tuota pikaa kuntoon tavallisen rahvaan silmiltä ja korvilta suojassa kaupungintalon kammioissa. Valtuustossa ollaan soudettu ja huovattu asioita vuodesta ”nakki ja muusi” ja tieto on usein putkahtanut kaupunkilaisten korviin ainoastaan Akaan Seudun palstatilan kautta. Sekö on valtuuston ja virkamiesten käsitys avoimuudesta?

Osallisuus syntyy mahdollisuudesta vaikuttaa ja totta tosiaan näihän se on. Nyt on mahdollisuus vaikuttaa ja hankkia ne webbi-keksinnöt valtuustosaliin muiden sivistyneiden kaupunkien tapaan.

Jos kamerat valtuustosalissa olisivat olleet jo nyt käytössä, niin sinäkin Timo tietäisit, että aloite varojenhankinnasta uimahallikuljetuksiin on tehty allekirjoittaneen ja Palmin Henkan toimesta. Henri sen komiasti luikautti edellisessä valtuuston kokouksessa. Sen olisi Akaan Aatamikin voinut seurata ihan livenä Reinot jalassa laiskanlinnassa istuen.

Ei pidä koskaan aliarvioida Akaan äänestäjien avoimen demokratian tarvetta. Nyt on menossa Viialan Keskustan koulun saneerausfarssi, missä ei anneta yhtään kunnollista vaihtoehtoa saada pitäjään terve koulu, jota innokkaat oppilaat voisivat käydä ilman huolta homeitiöistä. Valtapuolueet hiihtävät perinteisellä tyylillä kaupunginhallituksen kanssa kaupunginjohtaja Aki Viitasaaren utopistisen ehdotuksen perässä. Missä kaupungissa ollaan saatu tuon koko- ja ikäluokan koulu saneerattua opetushallituksen normien mukaan homeitiöistä vapaaksi tuolla ehdotetulla noin 5,35 miljoonan budjetilla?

Kupletin juonihan on se, että ensin valtuusto myöntää varat 5,35 miljoonaan saneeraukseen ja hetken päästä ollaan tinkaamassa lisää valuuttaa. Lopulta huomataan, että pahus vieköön, nythän tämä savotta maksaa yhtä paljon kuin uusi koulu.

En haluaisi olla todistamassa tätä näytelmää Akaan maineikkaassa valtuustosalissa ilman webbi-kameroita. Tahtoisin todellakin akaalaisten veronmaksajien jakavan tuskani live-lähetyksessä, mikä taatusti voittaisi hurmoksellaan Big Brotherin.

Laiskuudesta, mikä tuo kuuluisa perisynti on, ei ainakaan Akaan valtapuolueita voi herjata näin julkisesti, sillä nythän he paiskivat riuskin ottein ääniä Perussuomalaisten laariin syksyn 2016 kunnallisvaaleja funtsien.

Me Persuthan ei olla kiittämättömiä, joten tattista vaan oikein perusteellisesti.

Kaikkea hyvää vain mister Aatamille elämässä etiäppäin, mutta se on nyt sillä viisiin, että nyt puhaltavat uudet tuulet Toijalan torin liepeillä semmosta hoipakkaa, jotta valtapuolueet saavat pitää kaksin käsin kiinni Mikki Hiiri -sateenvarjoistaan.

Mukavaa talven odotusta toivottaa

Risto Kajanto

Akaan Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja

Kommentit (14)

 1. matti söderlund

  Risto Kajanto puhuu jälleen asiaa.Nämä vanhat puolueet on tottuneet tekemään näitä niin sanottuja sopimuksia ”Pimeässä”,Eli suojassa äänestäjiltä.Nyt kun pitää alkaa tekemään niitä kaiken nähtävillä,se näyttää joka paikassa olevan erittäin vaikeita. Tuleva ”SENAATTORI” nääs tietää mistä puhuu,on kansanmies,ei minkään rahavallan ja pimeyden lähettiläs!!

 2. Timo Rajala

  Missä kunnissa valtuuston istunnot ovat seurattavissa internetissä, Risto K?
  Erinomaiset ja rakentavat kunnallispoliitikkojen ehdotukset on syytä tuoda keskusteluihin jo paljon ennen kuin vasta valtuuston kokouksessa. Jos Risto K ei ole tätä tähän mennessä huomannut, mitään ei ole menetetty. Vielä ehtii. Siitä ei kannata olla allapäin, jos muut eivät syty näille erinomaisille ajatuksille. Kehotin tuomaan Aatamissani esiin niitä hyviä kanavia, joilla me kuntalaiset voisimme olla mukana päätöksenteossa osallisena. Valtuuston kokouksien televisiointi ei tätä puutetta poista. Valtuuston kokoukset ovat avoimia kokouksia. Ei siellä tehdä mitään muuta seläntakana kuin mitä istumajärjestyksestä välttämättä johtuu.

 3. Ajassa tapahtuu

  Pohjanmaalla on jopa radioitu näitä valtuuston kokouksia, sehän Akaassakin riittäisi. Tulee kuvaa halvemmaksi eikä tarvitse pelätä punaisia eikä mustia silmiä. Mitä haittaa siitä on, jos puhe kuuluu jokaisen kotona tietokoneella.

  Kun televisiossa näytetään eduskunnan kyselytunteja, on siinä monta poittia; äänestäjät näkevät ja kuulevat edushenkilöidensä käyttäytymistä eduskunnassa, kuulevat ilman välikäsiä mitä sylki suuhun tuo.

  Puutetta ei poisteta valtuuston kokousten äänen lähettämisellä, mutta jotain tulee tilalle, avoimuus ja mahdollisuus kotona vaivaisten ja perheellistenkin kuunnella edushenkilöiden kannanottoja, edelleen ilman välikäsiä, kalkkiviivoilla. Jos tätä äänen levittämistä joku pelkää, on syytä muistaa, että kehno ulosanti ei heikennä järkeviä sanoja.

 4. aarne kiuru

  Kyselytuntia ja valtuuston kokousten televisiontia/radiointia ei voi samaistaa. Edellisessä on minuutin puheenvuorot ja jälkimäisessä pituus on rajaton. Onpa joissakin muutaman hengen persuryhmä saanut kokouksen venytettyä aamutunneille. Toki myös kiinnostavat asialistat venyttävät kokouksia. Kuinkahan moni jaksaisi seurata neljän tunnin nettikeskustelu?

  Sen sijaan voisi harkita jonkunsorttista ryhmien puheenjohtajien kyselytuntia. Ei tarttis populismia niin paljon kuunnella. Esimerkiksi televisiointi rahat voisi lahjoittaa Lasten Sairaalalle ja kokouspalkkiot. Eikö?

 5. matti söderlund

  Kyllä huomaa että täällä on liikkeellä sitä porukkaa jotka ei halua et kansa saa tietoa päätöksistä.Kaikki pitäisi tehdä salassa,mut onneksi suomessa ollaan menossa siihen suuntaan et ,valtuustojen ja kaupungin ja kunnan hallituksen päätökset ja kokoukset tullaan näyttämään joko netissä tai kaupungin omalla kanavalla.Meillä Raisiossa näkyy kaikki kokoukset.Onneksi ,ja populismi on hyväksi,kyllä se nähdään mitä viher-puniikit ovat saaneet Kokoomuslaisten ja RKP,n kanssa suomessa aikaiseksi. Nythän on niin et Perussuomalaiset voittaa puhtaasti seuraavat eduskuntavaalit.Gallupit on eriasia,eihän Keskusta voi voittaa mitään-Sanonta kuuluu-Keskusta pettää aina,pätee edelleen.

 6. aarne kiuru

  Höpö höpö. Kaikki päätökset ja kokouksien esityslistat ovat akaalaisille julkisia. Tässäpä Matti Söderlundillekin linkki, josta ne löytyvät http://akaa.ktweb.fi/

  Valitettavasti kuitenkin lautakunnissa ja kh:ssa on sellaisiakin asioita, ettei niitä noin vain voi kaikelle kansalle näyttää ennen päätöksiä, jolloin perustelutkin ja myös äänestysten tulokset ovat näkyvissä.

  Ihan kiva että Raisiossakin ollaan kiinnostuneita Akaan asioista kuten äärioikeistolaisissa piireissä. Persulainen kielenkäyttö alkaa olla ympäri Suomea samanlaista. Kyllästyttää jo. Vaalivoitolla elämöiminenkin on ennenaikasta. Tiedä vaikka J. Hirvisaari ja S, Lehto yllättävät.

  Persutoverisi istuu Akaan palvelurakennetyöryhmässä. Missä avoimuus? Kuka halusi lakkauttaa Akaan kirjaston ym? Aika tärkeä työryhmä joka miettii mm. terveyskeskusten, koulujen, vanhainkotien, kirjastojen ym. tulevaisuutta.

  Toivottavasti Akaan Seudun keskustelupalstoille ei sentään kaikki persujen ja hommafoorumin verkostot löydä. Pysyisi jutut sentään jollakin tasolla. Mistä muuten sait vinkin kun noin kaukaa kirjoittelet?

 7. Timo Rajala

  Siks kolmanneks: kun lukee peräkkäin kolumnin Valvontakamerako valtuustoon? (Akaan Aatami) ja yllä olevan valtuutettu R. Kajannon vuodatuksen, huomaa pian, että ymmärryksen tarkistelu olisi paikallaan. Kirjoitetun kommentointi vuodatuksen ja rönsystelyn sijaan on vaativa laji. Esimerkiksi tämä uimahallikuljetusasia: kyllä se nyt on kaikkien tietoon tullut jo ilman netti TVkin, ketkä tällaisia aloitteita tekevät.

  Parastahan on, että paikallinen liikennöitsijä alkaa hoitaa homman. Se jatkuu niin kauan kuin on kulkijoita ilman että kunnan tarvii olla sitäkin pönkittämässä!

  Tärkeistä asioista puhetta ajoissa ja monella kanavalla, ei tarvita valtuustotelevisioita, Jos sellainen päätetään panna pystyyn niin onnea vaan.

  Poliittisen viestin saa perille ilman että valtuuston kokoukset pannaan nettiin. Jokainen poliitikko voi toimia apposen avoimesti, vaikka ei olisikaan mitään seurantavälineitä. Voi voi. Ja vielä kerran Voi!

 8. matti söderlund

  Onko avoin kirjoittelu siis kiellytty täällä-Pystytkö sinä AARNE KIURU siis kieltämään sen- Tietenkin kun on Demari,joilla kaikki mennyt penkin alle ja Urpilaisen johdolla seuraavissa eduskuntavaaleissa on kannatua alle 15% ja oppositio odottaa niin voi voi. Onhan se hienoa et demarit on tehnyt ja luonut tälläisen hyvinvointi valtion suomesta,siitä nyt maksetaan- Virkamiehiä on 200000 liikaa ym ym-Ne on Demareiden syntilistaa.En mä täällä viitsi paukutella enempää,Aarne mä muistan sinut kyllä . Minä puhun vain omalla suullani,en kenenkään muun suulla-Mä pystyn siihen ,minua ei sido mikään puolue kuri!!!

 9. aarne kiuru

  Olen tosiaan ylpeä siitä, miten suomalainen hyvinvointivaltio on saatu aikaan ja ketkä sitä ovat kovasta vastustuksesta huolimatta olleet tekemässä.

  Ruotsikin on kohtalainen hyvinvointivaltio. Jos Suomessa olisi julkisella sektorilla yhtä paljon työntekijöitä, niin täällä olisi juuri tuo 200 000 enemmän kuin nyt. Samalla tavalla näissä muissa pohjoismaissa on julkisen sektorin työntekijöitä suhteellisesti enemmän kuin meillä. Ilmankos ovatkin maailman pahoinvoivimpia valtioita?? Vai ovatko?

  Hyvinvointivaltiossakaan ei tietenkään kaikilla ole asiat hyvin.Valitettavasti. Luulostasi huolimatta demarit pyrkivät parantamaan heidänkin olosuhteitaan. Minun käsitykseni on että parhaat mahdollisuudet siihen on pohjoismaisessa hyvinvointivaltiossa. Sen osoittavat kaikki tilastot ja tutkimuksetkin, joissa Suomi on yleensä aivan kärkipäässä.

 10. matti söderlund

  Höpö höpö-Tässä on nyt tämän hyvinvointivaltion tulos-Minkä demarit on itse tuhonnut.Hienoa et Urpilaiselle löytyy vielä kannatusta,onneksi äänet tippuu koko ajan demareiden harmiksi väärään koriin.Tämä byrokratia mikä suomessa on ,on nimenomaan liiallisen virkamies parven vika. no kyl niitä vähennetään,kunhan demarit ei hallituksessa,eikä ne enää seuraavaksi olekkaan.Sinäkin olet niin kauan Aarne Kiuru ollut politiikassa,ja mitä olet saanut aikaan,et mitään!!!

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?