Hopealinjalle sisävesien nopein risteilyualus ensi kesäksi

79Hopealinja1Muun muassa Akaan kaupungin omistama Suomen Hopealinja uusii kalustoaan. Keväällä 2013 myydyn m/s Tampereen tilalle rakennetaan tällä hetkellä uutta alusta, joka valmistuu kesän 2014 sesonkiin.

Vielä nimetön laiva on suunniteltu sisätiloiltaan esteettömäksi ja muuntuvaksi. Laiva soveltuu reittiliikenteen lisäksi vaikkapa konserttipaikaksi, asiakastilaisuuksiin tai hääjuhlan viettoon. Hopealinja haluaa vastata kasvavaan erikoisristeilyjen kysyntään ja tarjota mahdollisuuksia viedä elämän erilaisia hetkiä nautinnollisesti vesille.

Aluksen suunnittelussa on otettu huomioon 2000-luvun standardit ja määräykset sekä Hopealinjan vuosikymmenien kokemus sisävesiliikenteestä. Uutta rakennettaessa päämäärä on ollut selvä: keväällä 2014 Tampereen Pyhäjärveen lasketaan sisävesien upein risteilyalus.

Hopealinjan vahva panostus laadukkaaseen ruokatuotteeseen jatkuu entistä vahvempana uudella aluksella. Risteilystä halutaan tehdä yhä enemmän myös kulinaristinen elämys: kokit valmistavat aluksella tarjoiltavan ruuan tilavassa ja modernissa keittiössä.

Sulavalinjainen ja Pyhäjärven vesistöön kokonsa puolesta optimoitu laiva on 30 metriä pitkä, 6,9 metriä leveä ja 5,7 metriä korkea. Matkustajapaikkoja siinä on yhteensä 250, joista 150 on ravintolapaikkoja.

Suomen Hopealinja kuljettaa vuosittain lähes 80 000 matkustajaa Tampereen, Hämeenlinnan, Valkeakosken, Akaan, Lempäälän, Keuruun ja Mäntän vesillä. Yritys on ollut jo vuosia Suomen suurin sisävesivarustamo, jonka omistavat Akaan, Tampereen, Hämeenlinnan, Valkeakosken ja Nokian kaupungit, useat pienosakkaat sekä VR.79Hopealinja2

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?