Epäily: Cindy-koira myrkytettiin kuoliaaksi

Koiranmyrkytys 1

Iida (vas.) ja Eija Hakolahti surevat Cindyä, joka sai viimeisen lepopaikkansa perheen pihamaalta.

Lentilässä asuvan Hakolahden perheen Cindy-koiran epäillään kuolleen myrkkysyöttiin. Eija Hakolahti kertaa tapahtunutta.

– Lähdimme perjantaina 4. lokakuuta muun perheen kanssa viikonlopuksi matkalle, ja Mikko-poikani jäi koiranvahdiksi. Cindyä on pidetty pienestä pitäen päiväsaikaan pihalla kytkettynä. Päivällä kaikki oli vielä hyvin, mutta illalla Mikko soitti minulle, että koiran takapää ei toimi kunnolla. Yöllä se oksensi kuuteen otteeseen.

Hakolahden sisko soitti eläinlääkärille, joka kehotti seuraamaan koiran kuntoa, sillä kyseessä saattaisi olla mahatauti. Cindyn tila heikkeni kuitenkin nopeasti, se ei syönyt eikä pystynyt kävelemään kunnolla. Sunnuntai-iltana koira vietiin eläinlääkäriin.

Ultrassa paljastui vakava vaurio munuaisissa.

– Silloin eläinlääkäri alkoi epäillä, että koira on syönyt myrkkyä. Diagnoosiksi kirjoitettiin myrkytys, koska munuaiset menivät niin nopeasti huonoon kuntoon, Hakolahti selvittää.

Epäilyä myrkkysyötistä tukee se, että koiran oksennuksessa oli ohuen muovin palasia. Eläinlääkärin mukaan pelkän muovin syöminen ei saa aikaan munuaisissa niin pahaa tuhoa. Eija Hakolahti sanoo, että koiran oleskelualueella ei myöskään ollut mitään myrkyllistä, johon se olisi voinut päästä käsiksi.

Saksanpaimenkoira Cindy oli narussa tontin laitamilla.

– Tuosta pensaiden lomitse on ollut helppo heittää myrkkysyötti pihallemme, Hakolahti esittelee paikkaa, jossa koira oli kytkettynä.

Vuoden ja kahdeksan kuukauden ikäistä Cindyä ei saatu pelastettua yrityksistä huolimatta. Nyt se on haudattuna Hakolahtien pihalle.

 Muitakin uhreja?

– En voi ymmärtää, miten joku voi tehdä tällaista. Kukaan naapureista ei ole koskaan valittanut Cindyn haukkumisesta. Jos siitä oli häiriötä jollekulle, miksei asiasta tultu sanomaan?

Eija Hakolahti teki tapauksesta rikosilmoituksen. Hänen tietojensa mukaan Lentilässä on hiljattain kuollut toinenkin saksanpaimenkoira epäiltyyn myrkkysyöttiin. Rikosylikonstaapeli Hannu Kokkola Valkeakosken poliisista sanoo, että poliisille ei ole tehty rikosilmoitusta toisesta tapauksesta.

Kokkola kertoo, että myrkkysyöttiepäilyjä ilmenee aika ajoin. Tekijöitä on vaikea saada kiinni. Koira pitäisi toimittaa avattavaksi, jos halutaan selvittää millaiseen myrkkyyn se kuoli. Kokkolan mukaan monikaan ei näin toimi.

Hän kuitenkin korostaa, että myrkyttämisepäilystä kannattaa aina tehdä rikosilmoitus.

Cindyä ei avattu, eikä eläinlääkärikään osannut arvella, millainen myrkky koiran kohtaloksi koitui.

– Haluan varoittaa kaikkia koiranomistajia. Itse emme uskalla ainakaan kovin pian ottaa uutta koiraa, jos täällä tosiaan kiertelee joku myrkyttämässä eläimiä. Cindykin oli sellainen, että se söi kaiken mitä sille antoi. Se oli helppo myrkyttää. Pahalta tuntuu yrittää selittää lapsille, miksi joku halusi tappaa juuri meidän koiran, Hakolahti sanoo.

Koiranmyrkytys 2

Iida (vas.) ja Eija Hakolahti surevat Cindyä, joka sai viimeisen lepopaikkansa perheen pihamaalta.

 

Koiranmyrkytys 3

Cindy viihtyi hyvin kotipihalla. Kuva: Eija Hakolahti.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?