Maarit Saranko neuvotteli asiasta kaksi vuotta

Toijalan aseman toinen lippuautomaatti palvelee ilta-asiakkaita

Toijalan rautatieasemalla kioskia pyörittävä Maarit Saranko toteaa toisen lippuautomaatin olevan kahden vuoden neuvotteluiden tulos.

Toijalan rautatieasemalla kioskia pyörittävä Maarit Saranko toteaa toisen lippuautomaatin olevan kahden vuoden neuvotteluiden tulos.

Toijalan rautatieaseman etuoville asennettiin maanantaina toinen VR:n lippuautomaatti. Siitä junalipun voi ostaa myös silloin, kun asemarakennuksen ovet ovat suljettuna. Odotushallin lippuautomaatti säilyy edelleen paikoillaan. Toisen lippuautomaatin saapuminen Toijalaan on pitkälti asemalla kioskia pyörittävän Maarit Sarangon ansiota. Saranko toteaa toisen automaatin olevan kahden vuoden neuvotteluiden tuloksena syntynyt iso työvoitto.

– Etuovelle asennettu automaatti palvelee erityisesti iltajuniin menijöitä, jotka ovat rynnänneet sisälle ennen yhdeksää lippua ostamaan ja joutuneet odottelemaan esimerkiksi puoli kymmenen junaa ulkona tavanomaista pidempään.

Saranko arvelee toisen lippuautomaatin helpottavan myös päiväaikaista lipunostajien ruuhkaa, jota syntyy esimerkiksi juuri syyslomien kynnyksellä.

– Ruuhka-aikoina ihmiset joutuvat juoksemaan junaan ilman lippua ja maksamaan siitä junassa lisähintaa, joten tämänkin ongelma varmaan poistuu.

Parin vuoden ajan kioskiyrittäjänä asemalla toimeen Sarangon vuokrasopimukseen VR:n kanssa kuuluu sopimus siitä, että hän tarkistaa iltaisin, että sähköisesti sulkeutuvat ovet todella menevät lukkoon eikä asemarakennukseen tai wc-tiloihin jää ketään.

– Kesällä pitää varmistaa, ettei ovien välissä ole pikkukiviä ja talvella putsata lumet pois.

Epäviralliseen toimenkuvaan kuuluu myös VR:n lippuautomaatilla asioivien asiakkaiden auttaminen sekä soittaminen huoltoon, kun automaatin tulostusrulla loppuu.

– VR olisi halunnut siirtää sisällä hallissa olevan automaatin tuonne ulos, mutta en suostunut siihen. En voi lähteä tästä kioskilta ulos asiakkaita neuvomaan, mutta tässä sisällä se onnistuu ja teen sen edelleen mielelläni.

Toijalan aseman odotushalli on avoinna aamuviidestä iltayhdeksään.

– VR:llä olisi varmaan ollut haluja tehdä tästäkin asemasta kylmäasema. Toinen automaatti tuli tänne joltain suljetulta asemalta, joten akaalaisten voitto on varmaan joidenkin muiden tappio, Saranko arvelee.

Uutta automaattia asennettiin aseman tuulikaappiin maanantaina.

Uutta automaattia asennettiin aseman tuulikaappiin maanantaina.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?