Kesän lämpö kasvatti jääkukkia Kylmäkoskella

Hannu Ruokonen ehti kuvata jääkukat viime viikon keskiviikkona ennen kuin päivän lämpö sulatti ne.

Hannu Ruokonen ehti kuvata jääkukat viime viikon keskiviikkona ennen kuin päivän lämpö sulatti ne.

Birgitta Sjöroosin ja Hannu Ruokosen pihalla Kylmäkoskella kukki viime viikolla ainutlaatuinen kasvi. Ruokonen oli viikkoa aiemmin leikannut maan tasalle korkean valkokukkaisen pensaan, ja kylmä yö sai jäljelle jääneet varrentyngät kasvattamaan kauniita valkoisia jääkukkia.

– Kukat olivat monikerroksisia ja ihan kovia, kun kokeilin sormella. Maassa ei missään muualla ollut kuuraa, joten ilmeisesti pensaan varsien putkia pitkin oli noussut lämmintä ilmaa ja kosteutta maan sisältä. Kukista tuli tämän muotoisia, koska varret olivat murtuneet leikatessa, Ruokonen kertoo.

Päivän aikana jääkukat sulivat pois, mutta nuoresta pitäen ahkerasti valokuvannut Ruokonen ehti ikuistaa ne. Oman pihan ja luonnon tarkkailu on Ruokoselle jokapäiväinen nautinto.

– Aamulla katson aina ulos, näkyykö pihalla mitään uutta. Aina siellä on jotain, ainakin eläimiä. Peuroja käy paljon, ja viime talvena pihalle ilmestyi suuri urossusi keskellä päivää. Menin hakemaan kameran, mutta susi ehti lähteä ja sain kuvattua vain nämä jäljet, Ruokonen näyttää selatessaan läpi kameransa kuvia.

Hannu Ruokonen ehti kuvata jääkukat viime viikon keskiviikkona ennen kuin päivän lämpö sulatti ne.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?