Rehtorin mukaan markkinointiin lähdettiin liian myöhään

Päivölän kuvataidelinjaa tarjotaan ensi vuodelle

Kuvataidelinjan ohjaajana toimii MA Satu Kiuru.

Kuvataidelinjan ohjaajana toimii MA Satu Kiuru.

Akaan ympäristötaidetapahtuma Näkymästä kimmokkeen saanut Päivölän kansanopiston kuvataidelinja ei houkutellut tarpeeksi opiskelijoita, jotta opetus olisi päästy aloittamaan tässä kuussa. Kuvataidelinjan johtaja Satu Kiuru toivoi kurssin tarjoavan muun muassa ympäristötaiteeseen painottuvia kuvataideopintoja, jotka olisivat huipentuneet Näkymä-näyttelyn ensi kesän avajaisiin. – Näkymä 2014 ympäristötaidetapahtuma ja sen näyttelyt tulevat olemaan mukana linjan opintoprosessissa, Satu Kiuru linjasi elokuisessa kurssitiedotteessaan. Päivölän opiston rehtori Asko Aulangon mukaan linjan perustamiseen lähdettiin elokuussa liian kiireellä, eikä sitä ehditty markkinoida opiskelijoille riittävän ajoissa. Rehtorin mukaan resurssit ovat kuitenkin edelleen olemassa, ja kuvataiteen ja taiteen tuottamisen linjat voitaisiin aloittaan ensi vuoden tammikuussa, jos kursseille saadaan vain tarpeeksi opiskelijoita. – Yleensä tällaisen pitkän opintolinjan luominen on aikaa vievä prosessi, jota ei synnytetä viikkojen aikana. Linjan perustamiseksi tarvittaisiin vähintään 12–13 ilmoittautunutta, mikä tarkoittaa yleensä käytännössä kymmentä sitoutunutta opiskelijaa, Asko Aulanko selvitti. Asko Aulanko osallistui maanantai-iltana  Akaan valtuustosalissa järjestettyyn avoimeen Näkymä-keskustelutilaisuuteen, jossa hän painotti Päivölän olevan ehdottomasti ja ensisijaisesti alueella toimiva kulttuurilaitos, jonka tehtävä on osaltaan tukea paikkakunnan kulttuurielämää. –  Pitää erottaa kuitenkin kaksi asiaa. Näkymä on ehdoton kulttuuritoimija seudulla, ja se on tärkeä Akaalle ja koko Etelä-Pirkanmaalle, mutta opiston opintolinja on asia erikseen. Samaa painotti myös tilaisuuden kutsujana toiminut Akaan sivistysjohtaja Jukka Oksa. – Päivölän kuvataidelinja ei ole sama asia kuin Näkymä, vaan mahdollisesti osa sitä. Myöskään kaupunki ei ole omimassa tapahtumaa itselleen, vaan lähtökohta on edelleen se, että tulevaisuudessakin Näkymässä mentäisiin taide ja taiteilijat edellä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?