Kirjaston sivupisteelle tarjolla Kylmäkoskella noin 60 neliötä

Kylmäkosken kirjastopalveluille on etsitty paikkaa muun muassa Kirkonkylän koulun päädystä, jonka ympärille tehtiin kesällä uudet salaojat.

Kylmäkosken kirjastopalveluille on etsitty paikkaa muun muassa Kirkonkylän koulun päädystä, jonka ympärille tehtiin kesällä uudet salaojat.

Kylmäkosken nykymuodossa lakkautettava kirjasto voisi ensi vuonna toimia Kirkonkylän koulun asuntolan yhdessä huoneistossa. Akaan kirjastotoimenjohtaja Timo Tamminen tutustui tiloihin eilen iltapäivällä yhdessä muun muassa Akaan teknisen johtajan Antti Kemin, kiinteistöpäällikkö Eija Hyvösen sekä rakennusinsinööri Jaakko Parviaisen kanssa.

– Selvää on, että jos tilaa on noin 60 neliötä, pitää hyvin tarkkaan miettiä, mitä kirjoja siellä sitten olisi.  Jos tavoitteena on tosiaan säästää, niin kirjasto voisi olla auki korkeintaan yhtenä iltana viikossa ja muutama aamuna koululaisten käytössä, muutoin rahat kannattaa käyttää nykyisen kirjastorakennuksen remontointiin, Tamminen arveli maanantai-iltana Kylmäkosken kirjastolla.

Kylmäkosken kirjastonjohtaja Tarja Korhonen puolestaan epäili suurimman osan 400 neliön kirjastorakennuksen nykyisestä laina-aineistosta päätyvän lopulta paperinkeräykseen.

Kylmäkosken kirjastolla oli maanantai-iltana varauduttu kertomaan asiakkaille Kylmäkosken ensi vuoden kirjastopalveluista, mutta kello 18 ja kello 19 välillä asia ei kiinnostanut ketään. Kirjastossa poikkesi tuona aikana vain yksi lainaava asiakas.

Yksi kommentti

  1. aarne kiuru

    Enpä osaa sanoa riittääkö tuo tila kirjaston palvelujen hoitamiseen. Kirjastohan on muutakin kuin lainauspiste. Ainakin minä, melkein viikottaisena käyttäjänä, tarvitsen osaavan henkilöstön apua, Ja väitän etten ihan tumpelo ole näissä asioissa.

    Varmaankin jonkinlainen peruskirjojen varanto pitää olla ihan saatavilla, mutta tärkein on silti osaava henkilökunta. Sellaista pitää olla paikanpäällä.

    Itse käytän paljon Piki-kirjaston apua ja varaan/tilaan kirjoja myös Akaan kirjastosta. Kylmäkosken pisteestä pitää ilman muuta päästä, tarvittaessa opastettuna, käyttämään Pikiä. Ja mielestäni yhden euron kuljetusmaksu Akaan muista kirjastoista Kylmäkoskelle on poistettava.

    Olisin joka tapauksessa toivonut, että olisi maltettu kirjastopäätöksen kanssa ja mietitty se ja terveysaseman tilojen käyttö kokonaisuutena.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?