Kosmetologi täydentää Kylmäkosken kauppakeskuksen palveluita

Mari Romppaisen Kauneushoitola Salon SaNi avasi ovensa viikonloppuna

Mari Romppainen (oik.) valmistui kosmetologiksi toukokuussa ja avaa tänään oman yrityksen Kylmäkoskelle, samoihin tiloihin Anniina Joelan Kehon Korjaamon kanssa.

Mari Romppainen (oik.) valmistui kosmetologiksi toukokuussa ja avaa tänään oman yrityksen Kylmäkoskelle, samoihin tiloihin Anniina Joelan Kehon Korjaamon kanssa.

Kylmäkosken Asemalle vuonna 2011 perheineen muuttanut Mari Romppainen halusi jo peruskouluaikana kosmetologiksi. Silloin ammattikoulutukseen olisi vaadittu ylioppilastodistus, joten Romppainen työskenteli pitkään Scandic-hotellissa Forssassa. Tämän vuoden toukokuussa toive täyttyi, kun Romppainen valmistui kosmetologiksi Forssan ammatti-instituutista kaksivuotisen koulutuksen jälkeen. Alan töihin siirtyminen tapahtui suunniteltua vauhdikkaammin.

– Ajattelin kerätä muutaman vuoden rohkeutta myyntipuolelta ennen kuin ryhdyn yrittäjäksi, mutta sitten bongasin Anniinan ilmoituksen. Ajattelin, että jos en tee tätä Anniinan kansa, joku muu tekee, Romppainen kertoo.

Niin ikään Kylmäkoskella asuva Anniina Joela avasi hierontaa ja hyvinvointia tarjoavan Kehon Korjaamon Sipilän alueelle Tokmannin viereen viime huhtikuussa ja sanoi jo silloin etsivänsä kaveriksi kosmetologia. Asiat ovat edenneet vauhdilla, sillä tämän viikon perjantaina ja lauantaina vietetään Romppaisen kauneushoitola Salon SaNin avajaisia. Nimensä yritys sai Romppaisen 3- ja 4-vuotiaiden lasten Samun ja Sinin nimistä.

Romppaisen mielestä kosmetologi pärjää, kunhan asiakaspalvelu sekä tuotteet ja laitteet ja niiden tuntemus ovat kunnossa.

– Kosmetologin pitää suunnitella koko kauneudenhoito. Yksi hoitokerta ei riitä, vaan pitää myös kertoa, mitä asiakkaan tulee itse tehdä ja mitä hänellä pitää olla kotona. Kotona perusasioiden täytyy olla kunnossa, eli puhdistus aamuin illoin ja käytössä laadukkaita, kasvoille tarkoitettuja tuotteita.

Tuotteissa sekä niiden laatu että käyttö ovat yhtä tärkeitä.

– Jos silmänympärysvoidetta käyttää liikaa, se alkaakin turvottaa. Ja kiinteyttävää kaulavoidetta ei pidä laittaa silmän ympärille.

Mari Romppainen (vas.) valmistui kosmetologiksi toukokuussa ja avaa tänään oman yrityksen Kylmäkoskelle, samoihin tiloihin Anniina Joelan Kehon Korjaamon kanssa.

Osa ihmisistä tulee samalla sekä Mari Romppaisen (vas.) että Anniina Joelan asiakkaaksi. Ensi vuonna Joela suunnittelee avaavansa viereisiin tiloihin myös kuntosalin ja jumppasalin.

Anniina Joela on saanut Kehon Korjaamoon asiakkaita Tamperetta myöten. Monia Tampereella töissä käyviä akaalaisia taas palvelee sunnuntain aukiolo. Joela ja Romppainen uskovat, että myös heidän tilansa poikkeavat linjasta edukseen.

– Ehkä kaupunkilaiset osaavat arvostaa sitä, että meillä on täällä tilavaa ja valoisaa. Monessa paikassa huoneet ovat huomattavasti pienemmät.

Kahden yrittäjän yhteistyö saman katon alla kantaa jo hedelmää, sillä esimerkiksi Tampereelta on tulossa asiakkaaksi kaverikaksikko, joka tulee sekä hierontaan että kosmetologille.

Kuntosali tulossa ensi vuonna

Anniina Joela on vuokrannut oman 70 neliön liiketilansa Pekka Kouvolta, ja Mari Romppainen on Joelan alivuokralaisena. Joelan visioissa hyvinvointipalvelut laajenevat ensi vuonna merkittävästi.

– Olen neuvotellut Kouvon kanssa siitä, että vuokraisin myös kolme seuraavaa tyhjänä olevaa liiketilaa. Siinä olisi yhteensä 270 neliötä, joihin saisi hyvin kuntosalin, suihkutilat ja vielä yhden jumppasalin. Siinä voisin itse vetää ryhmiä, ja toinenkin vetäjä minulla on jo tiedossa.

Joela on toiminut myös muun muassa joogaohjaajana, ja kun kuntosalin personal trainer -palvelut yhdistetään Joelan ja Romppaisen nykyiseen tarjontaan, saadaan esimerkiksi morsiamelle ja sulhaselle pitkäaikainen hyvän olon paketti, jolla tähdätään h-hetkeen eli hääpäivään.

Muutenkin Tokmannin vieressä oleva liikekeskuksen naisyrittäjät puhaltavat yhteen hiileen. Seuraava tapahtumapäivä on marraskuussa.

– Pitäisi saada ihmiset huomaamaan, että täällä on paljon muutakin kuin Tokmanni, Anniina Joela kertoo yhteisistä tavoitteista.

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?