Leomuovi ostaa kaupungilta maata

Toisella kaupungin tonteista seisoo tyhjillään Korpisaaren talo, jonka leomuovi on luvannut purkaa.

Toisella kaupungin tonteista seisoo tyhjillään Korpisaaren talo, jonka leomuovi on luvannut purkaa.

Akaan kaupunki myy Viialassa toimivalle Leomuovi Oy:lle noin 3 400 neliötä maata. Leomuovi teki tarjouksen kahdesta sen nykyisten toimitilojen vieressä olevasta kiinteistöstä, ja kaupunginhallitus hyväksyi tarjouksen maanantaina. Kauppahinta on yhteensä noin 10 500 euroa.

Rautatienkatu 38:ssa sijaitsevat 1 600 ja 1 800 neliön kiinteistöt ovat vuoden 1979 asemakaavassa teollisuus- ja varastorakennusten korttelialuetta. Rakennusoikeutta niillä on 30 prosenttia tontin pinta-alasta. Toisella tontilla on 1900-luvun alun asuinrakennus, joka on alun perin ollut osa Viialan kartanoa. Hirsirunkoinen, puolitoistakerroksinen talo on ollut vuokrattuna, mutta nykyisin se on tyhjillään. Akaan kaavoituspäällikön Jyri Sarkkisen mukaan rakennus on säilynyt suhteellisen hyväkuntoisena, mutta sen sijainti keskellä teollisuusaluetta ei puolla sen säilyttämistä.

Tontilla on myös puurakenteinen huonokuntoinen piharakennus 1950-luvulta. Leomuovi on luvannut purkaa rakennukset ja siivota tontin omalla kustannuksellaan.

Leomuovi tarvitsee lisää varastotilaa, koska se suunnittelee laajentavansa yritystoimintaansa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?