Kirpputoreilla liikaa huonokuntoista tavaraa

Kirpputorit ovat käteviä tavaroiden kierrätyksen kannalta, mutta ihan kaikkea ei kuitenkaan voida kierrättää, ja sitä ihmiset eivät aina ymmärrä. Kirpputoreilla tehdään usein todellisia löytöjä, mutta niiltä löytyy liikaa käyttökelvottomia tuotteita kuten puhkikuluneita sukkia, puolityhjiä hajuvesipulloja, töhrittyjä luomiväripaletteja sekä pesemättömiä vaatteita.

Ihmiset vievät kirpputoreille myyntiin huonokuntoista tavaraa, jota kukaan ei tahdo ostaa. Jokaisen kirpputoripöydän pitäjän vastuulla on oman pöydän ja tuotteiden siisteys. Jos näistä ei huolehdita, se näkyy pöydän tuotossa. Kirpputorille tulisi viedä myyntiin vain sellaisessa kunnossa olevia tuotteita, jotka olisi itse valmis ostamaan. Kierrätys ei aina toimi, koska ihmiset karttelevat sotkuisia ja täyteen ahdettuja pöytiä.

Kirppispöydän myyntiä voi parantaa viemällä myyntiin ainoastaan siistejä tuotteita, esimerkiksi vaatteet tulisi pestä ennen myyntiin laittoa. Kirpputoripöytää täytettäessä on kuitenkin muistettava, että toisen romu voi olla toisen aarre.

Vilma Hyytiäinen, Sohvi Mäenpää ja Pinja Ojanen