Heli Uusi-Rasista verenluovuttaminen on hauskaa

Viialan seurakuntasalissa keskiviikkona järjestetyssä verenluovutustilaisuudessa kävi 28 luovuttajaa, jotka kaikki olivat vanhoja kävijöitä. Luovuttajien määrä jäi tällä kertaa hieman tavallista pienemmäksi, koska kolmen kuukauden väli edellisestä luovutuskerrasta ei ehtinyt aivan täyttyä. Miehet voivat luovuttaa verta kahden ja naiset kolmen kuukauden välein. Sairaanhoitaja Satu Vahtervuo Veripalvelusta kertoo, että keskimäärin Viialan luovutustilaisuuksissa käy 45 luovuttajaa. Ahkerampia luovuttajia ovat yleensä naiset.

Heli UusiRasi ajeli varta vasten Valkeakoskelta Viialaan luovuttamaan verta. Luovutuskertoja Uusi-Rasilla on takana nyt neljä.

– Ensimmäisen kerta taisi olla aika pian, kun olin täyttänyt 18 eli kolmisen vuotta sitten. Alun perin lähdin verenluovutukseen äidin kanssa ihan vaan uteliaisuuttani. Siitä se lähti, ja kun siitä ei ollut mitään haittaa, ajattelin, että miksi ei.

Uusi-Rasin mukaan verenluovutus lähentelee jo harrastusta.

– Tästä tulee toki hyvä mieli, mutta tämä on myös jotenkin hauskaa. Yleensäkin teen asioita sillä perusteella, mikä on hauskaa.

Viialan Oopakassa asuvalla Tarja Maijalalla oli luovutuksissa pidempi tauko, kunnes hän aloitti uudelleen. Keskiviikkona hän kävi verenluovutuksessa nyt toista kertaa. Tilaisuuteen hän tarttui mainoksen nähtyään. Maijalan mukaan seurakuntasalille on helppo myös poiketa.

Verenluovutuksen järjestivät SPR:n Veripalvelu ja Viialan SPR.

Tarja Maijalan mukaan Viialan seurakuntasalille on helppo poiketa verenluovutukseen.

Tarja Maijalan mukaan Viialan seurakuntasalille on helppo poiketa verenluovutukseen.

72verenluovutus2
 Heli Uusi-Rasi kävi ensimmäistä kertaa verenluovutuksessa kolmisen vuotta sitten. Keskiviikkona hän ajoi Valkeakoskelta Viialaan luovuttamaan verta.


Heli Uusi-Rasi kävi ensimmäistä kertaa verenluovutuksessa kolmisen vuotta sitten. Keskiviikkona hän ajoi Valkeakoskelta Viialaan luovuttamaan verta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?