Kahvilatuoleja kerätään marraskuun ravintolapäivää varten

Näpsä-käsityökoulu palasi juurilleen Laaksolaan

Käsityökoulun opettaja Mirva Juntunen palaa ryhmäläisineen ikään kuin juurilleen Laaksolaan, missä Taito Pirkanmaan ylläpitämä käsityökoulu aloitti aikanaan toimintansa.

Käsityökoulun opettaja Mirva Juntunen palaa ryhmäläisineen ikään kuin juurilleen Laaksolaan, missä Taito Pirkanmaan ylläpitämä käsityökoulu aloitti aikanaan toimintansa.

Akaan kulttuuritalo Laaksolan eteinen on täynnä erilaisia jakkaroita ja tuoleja. Ne odottavat tuunausta ja kunnostusta, jotta ne pääsevät esille Näpsä-käsityökoulun pienen ja tehokkaan, pääosin yläkouluikäisistä koostuvan tyttöryhmän marraskuun 16. päivänä järjestettävässä ravintolapäivässä.

Käsityökoulun opettaja Mirva Juntunen on iloinen päästyään takaisin juurilleen Laaksolaan, jossa Taito Pirkanmaa ry:n Näpsä-käsityökoulu aloitteli toimintaansa yli kaksikymmentä vuotta sitten. Viime vuosina käsityökoulu on toiminut Arvo Ylpön koululla.

–  Olen tosi tyytyväinen, että Akaa antoi meille nyt oman tilan. Kaikki toimii paljon paremmin, kun saamme pitää omat tavaramme tässä paikoillaan. Ehkä omat tilat luovat mahdollisuuksia myös toiminnan laajentamiseksi useammalle ryhmälle ja aikuisille, Juntunen visioi.

Ainoa asia, mikä opettajaa Laaksolaan siirtymisessä huolettaa on kulttuuritalolle Toijalan keskustan suunnasta tulevien pienten oppilaiden reitti.

– Voisimme kirjoittaa vaikka neulegraffitein tuohon miljoonasiltaan, että näpsäläiset toivoisivat sillan muuttamista kokonaan kevyenliikenteen käyttöön, Juntunen linjaa.

Keskiaikavaatteita ja luovaa kirjansidontaa

Taito Pirkanmaa ry:n ylläpitämä Näpsä-käsityökoulu on Suomen suurin käsityökoulu, joka antaa käsityön taiteen perusopetusta yhteensä noin tuhannelle oppilaalle.  Perusopetus noudattaa Opetushallituksen laatimia opetussuunnitelman perusteita. Akaassa käsityökoululla on yhteensä yli eri-ikäistä oppilasta, joista nuorimmat ovat 4-vuotiaita ja vanhimmat yläkouluikäisiä.

Akaan käsityökoululaisten pienten ryhmä valmistaa tänä syksynä keskiaikavaatteita ja vanerisia kilpiä.

–  Osa haluaa tietysti olla prinsessoja, mutta aiomme myös saada mukaan ritareita. Tavoitteenamme on päästä mukaan Lempäälään lokakuisille Pyhän Birgitan keskiaikamarkkinoille, Mirva Juntunen kertoo.

Isompien ryhmissä on syksyn kuluessa luvassa ravintolapäivään tähtäävien tuunausprojektien lisäksi muun muassa luovaa kirjansidontaa, jossa tehdään taidetta vanhoista, kierrätyskeskuksesta hankituista kirjoista.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?