Kaupungin mielestä Hukarissa koululaiset on huomioitu hyvin

Akaan koulutuslautakunta pysyy päätöksessään, että Viialan Hukarin alueen koululaiset eivät ole oikeutettuja maksuttomaan koulukuljetukseen vanhempien anomuksesta huolimatta.

Hukarin alueen vanhemmat anoivat keväällä koulutuslautakunnalta maksutonta koulukuljetusta esi- ja alkuopetusikäisille lapsille Keskustan kouluun, jonne matkaa on reilut kolme kilometriä. Vanhemmat perustelivat anomustaan muun muassa koulumatkan rasittavuudella ja vaarallisuudella johtuen lukuisista tienylityksistä. Koulutuslautakunta hylkäsi anomuksen. Lautakunta perusteli päätöstään kaupungin koulukuljetusperiaatteilla, jonka mukaan koulukuljetus järjestetään, jos matka on yli viisi kilometriä. Vanhemmat tekivät päätöksestä oikaisuvaatimuksen, jonka koulutuslautakunta edelleen hylkäsi. Sen jälkeen vanhemmat valittivat päätöksestä Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen.

Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle antamassaan lausunnossa koulutuslautakunta toteaa, että pelkkä oppilaan ikä ei osoita koulumatkan olevan liian vaikea, rasittava tai vaarallinen, vaan lääkärinlausunnon täytyy osoittaa oppilaalla olevan esimerkiksi kehityksen viivästymä tai jokin sairaus tai vamma, jotta peruste maksuttomaan koulumatkaan alle viiden kilometrin matkalle olisi olemassa.

Lautakunnan mielestä Hukarin tiet eivät liikenneolosuhteiltaan poikkea muista Akaan asuinalueista. Lausunnon liitteenä on Akaan kaupungin katumestarin Vesa Savolaisen selvitys Hukarin liikenneolosuhteista. Katumestarin mukaan Hukarin aluetta rakennettaessa on otettu hyvin huomioon koululaiset. Alueella on leveät kevyenliikenteen väylät, nopeusrajoitus on 40 kilometriä tunnissa, tiet ovat hyvin valaistut ja näkemäalueet ovat hyvät. Lisäksi ajoradan ja kevyenliikenteen väylän välissä on noin 3,5 metrin välikaista. Kaksi kadun ylityskohtaa Työmiehenkadulla on varustettu ajohidasteilla nopeuksien hillitsemiseksi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?