Akaan ampumakilpailuissa tehtiin hyviä tuloksia

Pienoiskiväärin ja liikkuvan maalin Hämeen aluemestaruudet ratkottiin Ruskeekiven ampumaradalla Akaassa toissa viikonloppuna. Osanottajia eri lajeissa ja sarjoissa oli kaikkiaan 112.

Hyviä tuloksia saavutettiin niin yleisessä sarjassa kuin ikäkausisarjoissa. Ilahduttavaa oli Toijalan Urheiluampujien hyvä menestys erityisesti liikkuvaan maaliin ammunnassa ja monien nuorten esiintulo kivääriammunnassa.

50 metrin kivääriammunnassa makuulta yleisen sarjan voiton vei Lammin Ampumaseuran Antti Raittinen erinomaisella tuloksella 591. Nokian seudun ampujien Teemu Lipponen sijoittui toiseksi tuloksella 586.  Y60-sarjassa Valkeakosken Rihlan Torsti Hellman teki voittotulokseksi 587. Naisten sarjassa Lempäälän Ampujien HannaKaija Nieminen ampui tuloksen 590.

TUA kahmi mitaleita liikkuvan maalin ammunnassa, sillä kaiken kaikkiaan seura sai neljä joukkuemestaruutta ja yhden joukkuehopean. Lisäksi tuli yhdeksän henkilökohtaista mestaruutta eri sarjoissa.

Liikkuvan maalin 40 laukauksen sekajuoksuissa yleisen sarjan joukkue Indrek Tombak, Hannu Lötjönen ja Hannu Valkila otti joukkuekultaa tuloksella 1018. 30 + 30 laukauksen normaalijuoksuissa sama joukkue ampui mestaruuden tuloksella 1579.

Sarjassa Y50 sekajuoksuissa TUA:n I joukkue ampui hopealle joukkueella Hannu Lötjönen, Juha Hacklin ja Hannu Valkila tuloksella 1023 ja TUA II sijoittui pronssille joukkueella Reijo Heinonen, Risto Suonpää ja Antti Wirman tuloksella 820.

Liikkuvan maalin Y50-sarjan normaalijuoksuissa TUA otti mestaruuden joukkueella Hannu Lötjönen, Juha Hacklin ja Hannu Valkila tuloksella 896. Normaalijuoksujen Y16 sarjan mestaruus tuli joukkueella Jouni Eronen, Valtteri Pönkkä ja Daniel Solanti. Tulos oli 839.

Myös 50 metrin kivääriammunnassa makuulta nuoret ampujat Y16-sarjassa ottivat aluemestaruuden joukkueella Lassi Rullo, Jouni Eronen ja Samuel Solanti. T14 sarjassa joukkue Petter Kovanen, Mikko Manninen ja Jarno Lähetkangas ampui hopealle.

Henkilökohtaisesti Samuel Solanti voitti Y16-sarjan 3×20 laukauksen asentokilvassa mestaruuden hyvällä tuloksella 511 kuten myös 40 laukauksen makuuammunnassa tuloksella 384. Lassi Rullo sijoittui pronssille tuloksella 307 ja Jouni Eronen neljänneksi tuloksella 304. Juho Rullo ampui 20 laukauksella makuulta tuloksen 182 ja sijoittui viidenneksi. Kia Saari oli seitsemäs.