Taekwondo tarjoaa haasteita ja kohottaa kuntoa

Taekwondo kiinnostaa eri tasoisia ja ikäisiä harrastajia.
Taekwondo kiinnostaa eri tasoisia ja ikäisiä harrastajia.

Taekwondo on tarjonnut minulle puolentoista vuoden aikana paljon lisää haasteita, joita on tullut matkan varrella hiljalleen lisää. Itseluottamusta, kärsivällisyyttä ja kuntoa. Tuntuu hassulta että se, mikä tuntui vuosi sitten vielä hurjan raskaalta, on nyt vain yksi lukuisista, jokaviikkoisista treenimuodoista. Seurassa on kaikenikäisiä (suositeltu alaikäraja aloittamiseen on 10–12 välissä, mutta nuoremmatkin ovat tervetulleita vaikka vanhemman seurassa), ja jokainen kehittyy omaa tahtiaan. Toijalan Taekwondo Chunissa on kaiken kaikkiaan mahtava ilmapiiri.

Treenit kestävät tiistaisin ja torstaisin kuudesta puoli kahdeksaan, ja sunnuntaisin viidestä puoli seitsemään, jonka jälkeen paikan päälle saavat jäädä ottelutreeneihin kilpailusta kiinnostuneet värivöiset. Treenit ovat monipuolisia sekoituksia tehokkaasta kuntoilusta, vapaaehtoisesta koripallosta ja tietenkin taekwondon lukuisista tekniikoista, kuten itsepuolustuksesta, potkuista, lyönneistä ja liikesarjoista. Taekwondo on värivöisille myös oiva mahdollisuus osallistua ympäri Suomea järjestettäviin kilpailuihin, joissa niistäkin saa hyvää kokemusta ja uusia tuttavia.

Ilmapiiri on Toijalan Taekwondoseurassa aina ollut hyvä; en ole koskaan tuntenut jääväni ulkopuolelle vaikken kaikkia juttuja olisikaan osannut. Minua on kannustettu ja olen saanut rauhassa harjoitella omaa tahtiani. Olen oppinut haastamaan itseäni ja nostamaan tavoitteitani korkeammalle. Kuntoni on noussut paljon yhden vuoden aikana, olen tutustunut seurassa uusiin ihmisiin, onnistunut ja oppinut epäonnistumaankin ja saanut hyvää vastapainoa koululle ja arjelle.

Treeneissä tehdään muun muassa potkuharjoituksia.
Treeneissä tehdään muun muassa potkuharjoituksia.

Minulla on vihreäsininen vyö ja olen vasta 13-vuotias, mutta tiedän että tästä harrastuksesta on minulle iloa vielä kymmeniksikin vuosiksi. Olisi mahtavaa saada Chuniin vielä lisää harjoittelijoita.

Lisää harjoitusajoista ja -paikasta voi lukea Toijala Taekwondo-Chunin nettisivuilta osoitteesta toijalan-taekwondo.com.

Sissi Sandelin