Operaatio Nälkäpäivä käynnistyy Toijalassa torstaina

Suomen Punaisen Ristin Nälkäpäivä-keräys alkaa torstaina 12.9. ja jatkuu lauantaihin 14.9. saakka. Punaisen Ristin Toijalan osasto toivottaa jälleen kaikki tervetulleiksi keräämään ja lahjoittamaan.

Keräyksen ensimmäisenä päivänä torstaina 12.9. järjestetään kävelytapahtuma Toijalan keskustassa kello 18–20. Keskustan alueelle on ilmapalloin merkitty kävelyreitti, jonka lähtö- ja päätepisteet ovat osaston toimitilalla Sykkeellä. Tapahtumaan on vapaaehtoinen osallistumismaksu, joka suoritetaan kävelyn jälkeen keräyslippaaseen. Paikan päällä on tarjolla myös kahvia ja pullaa pientä korvausta vastaan sekä tietoutta katastrofityöstä. Tapahtuman tuotto menee Nälkäpäivä -keräyksen hyväksi.

Lauantaina 14.9. kello 9–12 on osaston toimitilalla myynnissä hernekeittoa. Keiton voi nauttia paikan päällä tai ostaa omaan astiaan kotiin viemisiksi. Samaan aikaan järjestetään keskustan ja torin alueella lipaskeräystä ja Toijalan SPR:n toimitilan edessä on tonkkakeräys.

Lipasvahdit löytyvät kaupoista perinteiseen tapaan kaikkina kolmena keräyspäivänä. Myös kouluissa järjestetään keräystä torstaina ja perjantaina.

Nälkäpäivänä kerätään sitomattomia varoja Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Koska varat ovat sitomattomia, niitä voidaan käyttää tarpeen tullen siellä, missä apua tarvitaan. Valtaosa avustusvaroista suuntautuu ulkomaille, mutta katastrofirahastosta autetaan myös Suomessa. Täällä hätäapua tarvitaan muun muassa tulipaloissa ja äkillisissä onnettomuuksissa.

Vapaaehtoiset tekevät Nälkäpäivän

Nälkäpäivä-keräys järjestetään nyt jo 33. kerran.  Nälkäpäivä järjestettiin alun perin yhdellä paikkakunnalla vapaaehtoisten aloitteesta. Nykyään Nälkäpäivä järjestetään eripuolilla Suomea yli 200 paikkakunnalla.

Operaatio Nälkäpäivä on Suomen Punaisen Ristin suurin vuosittainen keräys. Operaatioon osallistuu vuosittain noin 20 000 vapaaehtoista lipaskerääjää. Viime vuoden keräyksessä Katastrofirahastoa kartutettiin noin 2,2 miljoonalla eurolla.

 

Mitä rahalla saa?

1 euro: 5 palasaippuaa

4 euroa: lämmin huopa

12 euroa: 4 vesikanisteria

17 euroa: äitiyspakkaus

35 euroa: 100 kg hirssiä

50 euroa: 1000 annosta suola-sokeriliuosta ripulin hoitoon

90 euroa: antibioottikuuri 100 lapselle tulehdusten parantamiseksi

 

 

Lahjoitustavat:

käteinen keräyslippaaseen

Operaatio Nälkäpäivän lahjoituspuhelimet: 0600 12210 (9,93 euroa + pvm), 0600 12220 (20,12 euroa +pvm)

nettilahjoitus osoitteessa www.nälkäpäivä.fi

tilisiirto 221918-68000, IBAN: FI06 2219 1800 0680 00, SWIFT/BIC: NDEAFIHH