Venetsialaisissa uitiin, saunottiin ja katseltiin kokkoa

Enni Harjunniemi (vas.), Krista Harjunniemi, Johanna Linnekoski, Kari Harjunniemi, Pinja Törmä, Inka Linnekoski,  Iida Harjunniemi ja Oona Harjunniemi.
Enni Harjunniemi (vas.), Krista Harjunniemi, Johanna Linnekoski, Kari Harjunniemi, Pinja Törmä, Inka Linnekoski, Iida Harjunniemi ja Oona Harjunniemi.

Toijalan Satamassa vietettiin venetsialaista iltaa lauantaina iloisissa tunnelmissa. Saunat olivat lämpiminä viimeistä kertaa tänä kesänä, ja kioskin päättäjäisissä myytiin loput tuotteet alennettuun hintaan.

19.15. Elina Pötry lastensa Siirin, Iidan ja Valtterin kanssa on jo ehtinyt käydä kioskilla ostoksilla. Lapset saivat tikkarit ja äiti kahvia. Tytöt kävivät saunomassa ja uimassa.

– Kivoja tällaiset tapahtumat, Elina Pötry hymyilee.

19.25. Toni Tirronen Jamiel-poika sylissään kertoo tulleensa paikalle viiden lapsen kera, joista neljä omia. Hän ei ole aikaisemmin ollut venetsialaisissa.

– Tämä on vähän sellaista katoavaa kansanperinnettä, hyvä että näitä vielä järjestetään. Olemme käyneet Satamassa kesällä uimassa, ongella ja kodallakin.
Seurueella oli mukana omat makkarat, joita oli tarkoitus grillata.

19.30. Adina Tirronen ja Pinja Jaskari hulluttelevat keskenään. Heidän suosikkinsa on liukumäki etenkin silloin, kun siinä on paljon porukkaa. He ovat myös ahkeria uimareita

Adina Tirronen (vas.) ja Pinja Jaskari.
Adina Tirronen (vas.) ja Pinja Jaskari.

19.35. Grillipaikan ympärillä on vilskettä. Krista Harjunniemi seurueineen paahtaa vaahtokarkkeja. Ohjelmassa oli myös makkaran grillausta ja eväiden syöntiä.

– Olemme Viialasta ja ensimmäistä kertaa täällä Satamassa. Ensi kesää varten tiedämme nyt yhden uuden mukavan paikan viettää aikaa.

20.00. Kokko sytytetään.

Venetsialaiset järjesti Akaan Turva Oy.

Aada (vas.), Siiri, Elina ja Valtteri Pötry.
Aada (vas.), Siiri, Elina ja Valtteri Pötry.
Kokko sytytettiin kahdeksalta.
Kokko sytytettiin kahdeksalta.
Toni ja Jamiel Tirronen.
Toni ja Jamiel Tirronen.