Kiitos

Kesällä partioleirillä seurakunnan teltassa oli paljon lapsia ja nuoria askartelemassa kaloja rautalangasta ja helmistä. Pieni tyttö katsoi teltan nurkassa olevaa alttarirakennelmaa kohti ja kysyi: Mikä tuo on? Kerroin sen olevan alttari. Kun hetken päästä katsoin sinne nurkkaan, pieni tyttö oli polvillaan alttarin edessä. Olikohan hänellä jotain erityistä asiaa Jumalalle? Ehkä hän halusi kiittää mukavasta leiristä ja kavereista siellä. En tiedä miksi hän halusi polvistua, mutta näky oli niin suloinen, että kuvasin sen.

Olen katsellut tuota tytön kuvaa useasti leirin jälkeen. Osaisinpa minäkin polvistua asioineni Jumalan eteen. Niin paljon olen saanut kaikenlaista hyvää, josta voisin kiittää. Usein tulee vain pyydettyä. Jospa tänään keskittyisinkin kiittämään.

Lukija, tehdäänkö tämä kiittäminen yhdessä? Halutessasi voit ottaa paperin ja kynän ja tehdä listaa asioista. Tai sitten vain mielessä ajatella mistä haluat kiittää Isä Jumalaa tänään.

Minun listani on tänään tällainen: Perhe, hyvä puoliso, luotettavat ystävät, mieluisa työ, usko, kaunis loppukesä, partioystävät ympäri maailman, oma koti, vanhemmat ja pikkuveljet perheineen, seurakunnan ihanat nuoret ja nuoret aikuiset, työkaverit, puhdas luonto, terveys, kotiseutu jne.

 

Asioita, joista voi kiittää, löytyy paljon. Pitää vaan pysähtyä. Samalla tavalla kuin se kuvan pieni tyttö.

 

”On virsi täällä heikko vain

ja köyhä kiitoksemme

kaikesta, minkä meille soit

jo täällä iloksemme.

Me emme kyllin johtoas

voi ylistää ja armoas,

kun siunaat askelemme.”

– virsi 342:3

 

Hele Ali-Löytty

Kirjoittaja on Akaan seurakunnan nuorisotyönohjaaja.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?