Akaassa alkavat hyvinvointitreenit eläkeläisille

Akaassa aloittaa Hyvinvointitreenit-ryhmä Akaan seudun mielenterveysseuran ja Akaan seurakunnan diakoniatyön yhteistyönä jo kolmatta kertaa. Ryhmä on tarkoitettu eläkeläisille, jotka kaipaavat arjen hyvinvointiin uusia virikkeitä ja vahvistusta vertaisilta. 

Hyvinvointitreenit pohjautuu Suomen mielenterveysseuran kehittämään toimintamuotoon ja on yhden lukukauden kestävä, toiminnallinen, noin kerran viikossa toteutettava kurssi, joka edistää taitoa huolehtia omaehtoisesti omasta terveydestä ja hyvinvoinnista. Kurssi sisältää teemoja hyvinvoinnin eri alueilta. Se sisältää muun muassa lempeää liikuntaa, ravitsemusasiaa, keskustelua, kulttuurikokemuksia ja tarjoaa henkilöille vertaistukea ja yhteisöllisyyttä. Kurssille osallistuvat vaikuttavat kurssin sisältöihin omien toiveidensa ja tarpeidensa mukaan. Näin kurssin alussa muotoutuu lopullinen ryhmäläisten tavoitteiden mukainen toimintasuunnitelma.

Maanantaisin kokoontuva ryhmä aloittaa syyskuun puolessa välissä. Toimintaan osallistuminen on maksutonta. Mukaan mahtuu 12 osallistujaa. Ryhmän kokoontumispaikka päätetään ryhmän mukaan.

Hyvinvointitreenit ryhmää ohjaavat perushoitaja, tukihenkilö Pirkko Nord (puh. 040 7188 062) sekä ryhmän uutena ohjaajana aloittava, tukihenkilö Sari Peltonen (puh.  040 7713 525) sekä diakonissa HannaMari Yogaswaran. Heiltä voit kysyä lisää ja ilmoittautua 6.9. mennessä mukaan ryhmään.